marți, iulie 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruO revedere emoționantă cu festivalul TIFF

O revedere emoționantă cu festivalul TIFF

Festivalul TIFF (Transilvania International Film Festival) este evenimentul care a devenit o tradiție pentru orașul Cluj-Napoca, fiind și printre singurele evenimente din industria cinematografică din România de o asemenea amploare. 

Dată fiind situația actuală, zona evenimentelor este una care stă sub semnul întrebării, fiind nevoită să se alinieze la toate reglementările zilnice care gestionează pandemia de Covid-19. Cu toate aceste nelămuriri și incertitudini ediția cu numărul 19 a avut loc la începutul acestei luni. 

Festivalul TIFF – ediția 19

A fost o ediție mult așteptată de publicul cinefil, o ediție cu adevărat emoționantă, în care toată lumea a fost dornică să vină la proiecțiile programate pentru acest an. Entuziasmul și feeria evenimentului au fost controlate în această ediție de reguli stricte. Dacă în anii anteriori am fost obișnuiți cu petreceri stradale, cu ateliere în diferite locații ale orașului, cu proiecții de mare amploare, cu multiple conferințe și concerte la miezul nopții, în acest an numărul participanților a fost restrâns în funcție de fiecare locație, proiecțiile au avut loc exclusiv în aer liber, iar măsurile de prevenție au fost respectate de toți participanții și staff-ul festivalului. 

Chiar dacă contextul actual nu a lăsat festivalul să-și atingă potențialul maxim pe care l-a demonstrat în anii anteriori, a fost o ediție în care cu greu găseai un bilet în ultimul moment, a fost o ediție în care s-au descoperit noi locații prielnice pentru un film în aer liber și ,totodată, festivalul TIFF a demonstrat că se poate extinde și în afara orașului cu proiecții și concerte.

Clujenii au fost dornici de un eveniment de mare amploare, dat fiind faptul că în cele 10 zile au participat 45.000 de oameni, care au respectat toate regulile impuse de acest festival și de contextul în care ne aflăm.

La final rămâne imaginea cu care ne-am obișnuit în perioada TIFF, imaginea este compusă din străzile Clujului la ceas de seară care sunt străbătute în lung și-n lat de vibrația oamenilor înfometați de cultură, în depărtare încă mai auzi o replică, două din Piața Unirii, iar aerul cald de vară te îmbrățișează la ultima proiecție, creându-se nu doar o atmosferă de festival, ci o experiență, o tradiție a acestui oraș. 

RELATED ARTICLES

Most Popular