sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăFestivalul Teatru sub lună – rețeta serilor plăcute de vară

Festivalul Teatru sub lună – rețeta serilor plăcute de vară

Teatru sub lună este un festival de teatru și artă independent în aer liber, singurul din țară de acest tip. Organizat de brand-ul multicultural, InDArt și având loc pe terasa Quantic înconjurată de parcul Grozăvești, Teatru sub lună (ajuns deja la a 4-a ediție) aduce pe scenă spectacole de teatru independent, show-uri de improvizație, concerte de jazz, caffe-concert sau rock acustic, expoziții de fotografie, pictură, costume, instalații video și sculpturi din lemn și fier.

Festivalul de teatru urban este creat pe baza conceptului regizorului Bogdan Gagu și promovează arta urbană în aer liber, susținând prin proiectul „Alege-ți Povestea”, tinerii artiști aflați la început de drum.

Informații utile

Teatru sub lună s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 15 iulie, de vineri până duminică. Pe durata a 3 weekend-uri, participanții la eveniment s-au putut delecta cu 9 spectacole de comedie (piese de teatru, stand-up, improvizație) și 9 concerte de jazz, rock acustic și alternativ, balade. Tot în cadrul acestui festival urban au fost organizate lansări de carte și expoziții de fotografie, pictură, sculptură în lemn și de costume. Printre regizorii pieselor de teatru puse în scena s-au numărat: Mihai Baranga, Bogdan Gagu și Alexandru Bogdan. Iar o parte dintre formațiile care au cântat în Grădina Quantic au fost: D-L Goe, Barter, Umbra și Țapinarii.

Cea de-a patra ediție s-a încheiat și asta înseamnă că e timpul pentru părerile și sentimentele spectatorilor legate de acest eveniment cultural-artistic.

Impresii

Deși am luat parte doar la spectacolul și expoziția din ultima seară, am rămas cu o impresie bună, atât eu, cât și cele 2 colege cu care am fost la festival. Am văzut picturi și articole vestimentare interesante, am socializat pe terasă, am făcut multe poze (inclusiv în spațiul destinat fotografiilor). Am râs și ne-am încărcat cu energie pozitivă datorită spectacolului de teatru și al concertului jazz din acea seară. 

teatru sub lună

Am vizionat „Flirt” ce are la bază o idee a lui Mihai Baranga, regizorul și actorul (alături de Andreea Duta) acestui spectacol. Fiind mai degrabă o reprezentație de mimă profesionistă decât o piesă de teatru, „Flirt” ne prezintă consecințele urmării pașilor magici pentru o relație perfectă (schimbarea de look, alegerea partenerului/ei prin prisma meseriei lui/ei, alegerea locului adecvat pentru prima întâlnire, agățatul propriu-zis). Cu toate că sunt adepta replicilor într-un spectacol de teatru, mișcarea scenică a ținut loc de cuvinte. Ba chiar a stârnit râsul spectatorilor. Coloana sonoră a fost bine aleasă (ne-am bucurat s-o auzim pe Nancy Sinatra cu celebrul „Bang Bang”). Actorii au jucat bine și au reușit să creeze o atmosferă tare plăcută și relaxată.

În ceea ce privește muzica pe care am ascultat-o în acea seară, putem spune că repertoriul band-ului Sorin Zlat s-a armonizat perfect cu sunetul relaxant al ploii de iulie. Acest trio (recunoscut atât la nivel național, cât și internațional) și-a demonstrat abilitățile muzicale prin adaptarea cântecelor din folclorul românesc la ritmul de jazz.

Totul s-a terminat c-o felie de tort și c-un regret că n-am putut participa și în serile precedente de festival. Însă cu siguranță vom reveni la anul.

surse foto: arhivă personală, facebook.com/teatrusubluna/.

Ioana Răducanu
Sunt o simplă liceană care plutește în aerul poluat al Bucureștiului. Timpul liber mi-l petrec în cafenele, mall-uri, în fața laptop-ului, urmărind un film interesant sau citind. Îmi place să scriu, abordez orice temă care îmi stârnește curiozitatea. Nu am găsit nimic până acum care să mă definească mai bine decât plăcerea de a scrie. Astfel, îmi permit să visez la un viitor în lumea jurnalismului, lucrând în redacția unei reviste internaționale. Am venit în familia IQool pentru că vreau să cunosc oameni noi, să îmi îmbunătățesc stilul de a scrie și să mă familiarizez cu munca departamentului de redacție. Altceva, sunt o persoană amuzantă, ador ironia, îmi fac destul de ușor prieteni și dau sfaturi bune, zic eu.
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img

Most Popular