marți, iunie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăFestivalul Spotlight la Muzeul Antipa

Festivalul Spotlight la Muzeul Antipa

Imagini uriaşe sub forma unor animale din diverse continente vor fi proiectate, în premieră, pe fațada Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, între 12 și 15 aprilie 2018, cu ocazia celei de-a patra ediţii SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight din acest an este intitulată „United We Shine” și aduce la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

Joi, 12 aprilie, de la ora 20:30, în piața George Enescu se dă startul celei de-a patra ediții Spotlight Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare susținut de două trupe internaționale: toboșarii britanici Spark! și dansatorii high-tech Light Balance din Ucraina.

După evenimentul de deschidere, instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul principal dintre Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței. La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției. În premieră, anul acesta au fost incluse în traseul Spotlight următoarele puncte strategice: Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Palatul Știrbei, Ateneul Român, Ministerul Afacerilor Interne, Piața Universității, Teatrul Național București, Primăria Municipiului București.

Cu noi clădiri și monumente din București incluse în premieră pe harta Spotlight, concursul internațional de video mapping la Palatul CEC și alte 26 de instalații, sesiuni de video mapping și proiecții arhitecturale din 11 țări, Spotlight schimbă pentru patru zile peisajul urban al Capitalei.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 și se încheie la ora 23.00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

RELATED ARTICLES

Most Popular