Am fost, am văzut, mi-a plăcut: Festivalul Luminii, Timișoara

  0
  106
  afiș Festivalul Luminii Timișoara 2019

  Festivalul Luminii, un festival plin de culoare, s-a desfășurat în Timișoara, în data de 9 iunie, în Parcul Rozelor. Cercetașii din Timișoara au organizat festivalul, oferindu-le șansa oamenilor de a experimenta lucruri noi.

  Despre cercetați poți afla mai multe aici: https://www.facebook.com/timisoarascout/.

  În cadrul Festivalului Luminii au fost mai multe ateliere, unde au fost prezenți oameni de toate vârstele. Haide să îți povestesc pe scurt. Au fost 9 ateliere: pictură, noduri și construcții, jocuri cercetășești, origami, noduri coreene, atelier identitate-cavale, prim ajutor, orientare și supraviețuire și realizarea de gulguțe. Nu știi ce este o gulguță? Uite, cam așa arată:
  afiș Festivalul Luminii
  Festivalul Luminii

    Cercetașii au amintit de tradițiile românești prin Atelierul de Cavale, au pus la încercare creativitatea copiilor prin Atelierul de Pictură și i-au provocat să încerce lucruri noi prin arta nodurilor coreene. (cu ajutorul Asociației Culturală Romano-Coreeană „Shilla”).

  afiș Festivalul Luminii
  Festivalul Luminii
  Asociația Culturală Romano-Japoneză „Kizuma” i-a adus pe timișoreni mai aproape de minunata Japonie și de arta de modelare a hârtiei.
  ,,Fetivalul Luminii este un eveniment național organizat în fiecare an cu scopul de a crea un spațiu liniștit, diferit de ceea ce vezi în fiecare zi.”- spun cercetașii. 

  Iubitorii perioadei medievale au putut participa la turneul „Capture the flag” susținut de cei de la LARP Timișoara, un joc cu arme de spumă care au fost construite pentru a arăta similar cu armele medievale și în același timp să poată fi folosite în siguranță de către participanți.

  afiș Festivalul Luminii
  Festivalul Luminii

  Pe seară, tineri talentați au deschis atmosfera cu momente de chităreală ca mai apoi jongleriile să ne ofere momente inedite, creând o atmosferă de duminică perfectă. (Trupe prezente: Crossfire și Deep6 Project).

  ,,Viața de zi cu zi ne încarcă cu tot felul de responsabilități și de multe ori uităm de spiritul nostru lăuntric, de bucuria de a descoperi ceva mărunt. De aceea, a luat naștere Festivalul Luminii.”Cercetașii României-Licos Timișoara.

  Tu ai fost la Festivalul Luminii?