Festivalul Luminii te aduce mai aproape de frumusețea lucrurilor mărunte

0
109
Festivalul Luminii 2019 afis

Cercetașii pun la cale o nouă ediție a Festivalului Luminii, pentru a reaminti publicului timișorean să se bucure de frumusețea lucrurilor mărunte. Evenimentul a ajuns la cea de-a X-a ediție și se va desfășura duminică, 9 iunie, în Parcul Rozelor.

Festivalul Luminii este un eveniment organizat în sincron în mai multe orașe din țară, care are scopul de a crea un spațiu de deconectare de la rutina zilnică și a oferi comunității o parte din magia lucrurilor mărunte care ne pot face ziua mai frumoasă.

Anul acesta cercetașii din Timișoara au pregătit noi ateliere care vor surprinde publicul. Curioșii sunt invitați să își aștearnă imaginația pe o pânză de 3m și să își încerce îndemânarea la origami. O noutate o reprezintă atelierul de noduri coreene și atelierul de cavele unde participanții sunt invitați să ducă tradiția mai departe. Nu vor lipsi atelierele specifice cercetașilor cum ar fi orientare și supraviețuire în natură, noduri și construcții și jocuri cercetășești.

Pasionații de fotografie au ocazia să își expună fotografiile în cadrul concursului festivalului, iar dacă vrei să intri puțin în lumea jocului ești așteptat la atelierul de roleplaying. Dacă după o zi lungă te simți obosit, cercetașii au pregătit o zonă de relaxare cu boardgames și cărți, numai bună pentru a te destinde. Mai apoi poți participa la concertul susținut de tinerele talente.

O dată cu lăsarea întunericului, parcul se va lumina datorită miilor de gulguțe (cutii de hârtie cu o lumânare înăuntru), iar trupele Crossfire și Deep6Project vor susține un spectacol de jonglerii cu foc.

Dacă cumva nu poți ajunge duminică la festival, cercetașii vă așteaptă vineri, 7 iunie, de la ora 18:00 în Parcul Rozelor pentru a descoperi frumusețea lucrurilor mărunte măcar pentru câteva momente.

Festivalul Luminii este pentru tine, pentru prietenii și familia ta iar accesul este gratuit. Cercetașii vă așteaptă cu mic cu mare la un eveniment presărat cu bucurie și lumină. De asemenea, mulțumim partenerilor și colaboratorilor pentru suport, în special Auchan.

Despre Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este un proiect naţional aflat la a X-a ediţie în Timişoara, organizat de tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale „Cercetaşii României”, devenind un eveniment de tradiţie pentru comunitatea locală a Municipiului Timişoara. Acesta are ca scop împodobirea unei anumite locaţii cu gulguţe (forme de hârtie cu câte o lumânare înăuntru), facem activităţi şi ateliere pentru copii şi realizăm evenimente muzicale care au ca obiectiv divertismentul comunităţii locale şi amintirea importanţei lucrurilor mărunte. Astfel, ​Festivalul Luminii este un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă, iar participanţii se pot deconecta de la probleme şi stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată.

Despre Cercetașii României

Organizația Națională „Cercetașii României” -ONCR este una dintre cele mai mari mișcări educaționale de tineret din România, derulând la nivel local, prin cele 86 de structuri locale, programe educaționale sustenabile pentru aproximativ 4500 de copiiși tineri din România cu sprijinul a 1000 de voluntari adulți. Centrul Local Licos Timișoara a fost înființat în 2003 și face parte din Organizația Națională Cercetașii României. Cercetășia este educație pentru viață, astfel completând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoaștere și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor.

Festivalul Luminii program afis