Festivalul Lampioanelor

0
1294

“Festivalul Lampioanelor” își are originea în Antichitate, când au fost lansate pentru prima dată de către militarii chinezi, fiind adoptate de întreaga populație și folosite ca mijloc de divertisment în cadrul festivalurilor.

Invenția îi este atribuită strategului militar Zhuge Liang (181-234 d. Hr.), care a folosit un mesaj scris pe un felinar ca să cheme ajutor când a fost înconjurat de trupele inamice. Din acest motiv, ele sunt încă cunoscute în China, ca felinare Kongming (孔明灯, 孔明灯, kǒngmíng Deng).

Cu toate acestea, unii susțin că numele vine, de fapt, de la asemănare felinarelor cu pălăriile Kongming, pălării tradiționale chinezești.

 

Având semnificații diverse, printre care cele mai des răspândite fiind cele de transmitere a gândurilor bune, sănătate, prosperitate, împlinirea dorințelor sau pur și simplu un gest de trecere spre o nouă etapă, Festivalul s-a răspândit în țări precum Thailanda, Brazilia, Taiwan, Germania, ș.a.m.d.

În această seara va avea loc în Parcul Lumea Copiilor (Bdul Tineretului, intrarea dinspre Palatul Copiilor) un eveniment ce va marca începerea primăverii. Evenimentul este programat pentru ora 20:30, iar organizatorii vă recomandă să începeți pregătirea lampioanelor cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru a fi gata de lansare la ora stabilită.

O primăvară frumoasă și nu uitați să vă puneți dorințe!

 

Alexandra Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.