marți, ianuarie 25, 2022
Recrutare IQool

Festivalul Lampioanelor

“Festivalul Lampioanelor” își are originea în Antichitate, când au fost lansate pentru prima dată de către militarii chinezi, fiind adoptate de întreaga populație și folosite ca mijloc de divertisment în cadrul festivalurilor.

Invenția îi este atribuită strategului militar Zhuge Liang (181-234 d. Hr.), care a folosit un mesaj scris pe un felinar ca să cheme ajutor când a fost înconjurat de trupele inamice. Din acest motiv, ele sunt încă cunoscute în China, ca felinare Kongming (孔明灯, 孔明灯, kǒngmíng Deng).

Cu toate acestea, unii susțin că numele vine, de fapt, de la asemănare felinarelor cu pălăriile Kongming, pălării tradiționale chinezești.

 

Având semnificații diverse, printre care cele mai des răspândite fiind cele de transmitere a gândurilor bune, sănătate, prosperitate, împlinirea dorințelor sau pur și simplu un gest de trecere spre o nouă etapă, Festivalul s-a răspândit în țări precum Thailanda, Brazilia, Taiwan, Germania, ș.a.m.d.

În această seara va avea loc în Parcul Lumea Copiilor (Bdul Tineretului, intrarea dinspre Palatul Copiilor) un eveniment ce va marca începerea primăverii. Evenimentul este programat pentru ora 20:30, iar organizatorii vă recomandă să începeți pregătirea lampioanelor cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru a fi gata de lansare la ora stabilită.

O primăvară frumoasă și nu uitați să vă puneți dorințe!

 

Alexandra Mihai

Articolul precedentPasajul Basarab
Articolul următorReduceri la Biciclop
Ionut Mireahttp://www.iqool.ro
Imi doresc sa contribui la dezvoltarea tinerilor si la ridicarea nivelului de cultura informand liber si neconditionat, impreuna cu generatiile nascute in capitalism ,dar mai ales sa incercam sa salvam presa, sa fie adevarata voce a oamenilor!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular