FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU IDIȘ – TES FEST

0
48

Teatrul Evreiesc de Stat (TES) deschide mâine seară cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării a 141 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

Deschiderea oficialăva avea loc mâine, la ora 18.00, în foaierul teatrului, cu conferința de presă. Urmează concertul artistului american Zalmen Mlotek, cu începere de la 18.30, iar de la ora 19.00 producția Teatrului Evreiesc de Stat – DIBUK, de S. Anski, în regia lui Chris Simion-Mercurian.

A doua zi a festivalului (16 octombrie) debutează, de la ora 19.00, cu spectacolul polonezilor de la Teatrul Evreiesc de Stat Esther Rachel și Ida Kaminska, Varșovia – TÂRGUȘORUL KASRILEVKE, de Șalom Alehem, în regia lui Shmuel Atzmon-Wircer, urmat, de la ora 21.30, deconcertul trupei americane SOUL TO SOUL.

Ziua de marți(17 octombrie) începe cu vernisajul expoziției TES – Tradiție, Emoție, Spectacol, urmat de concertul Orchestrei TES și a trupei Bucharest Klezmer Band. Ambele evenimente vor avea loc în aer liber, la Piața Universității (Fântâna Vioara Spartă), de la ora 17.00. De ora 19.00 vom prezenta la sediu, în PREMIERĂ, co-producția Teatrului Evreiesc de Stat și a Teatrului Folksbiene, din Statele Unite ale Americii – VRĂJITOAREA, de Avram Goldfaden, regizat de Motl Didner. De la ora 21.30 este programat spectacolul de cabaret PISICILE ALBASTRE, din Israel, în regia lui Aleksander Fisz.

Miercuri (18 octombrie), de la ora 18.00, este programat la sediul teatrului vernisajul expoziției Teatrul Evreiesc din România. Începuturi, de la Muzeul Literaturii din Iași. Primul spectacol al serii va începe de la ora 19.00. Trupa Teatrului Evreiesc de Stat Shalom, de la Moscova, va prezenta spectacolul PEȘTE UMPLUT CU GARNITURĂ, în regia lui Alexander Levenbook. De la ora 21.30, trupa Nephes, din Israel va prezenta spectacolul GHIMPL NETOTUL.

În a cincea zi de TES FEST (19 octombrie) va avea loc un nou concert al Orchestrei TES și al trupei Bucharest Klezmer Band, începând de la ora 17.00, în Piața Universității (Fântâna Vioara Spartă). Acesta va fi urmat, de la ora 19.00, la sediul TES, de concertul extraordinar al trupei KLEZMATICS, din Statele Unite ale Americii.

Ziua de vineri (20 octombrie)începe tot de la ora 17.00, cu un al treilea concert al Orchestrei TES și al trupei Bucharest Klezmer Band. Primul spectacol – CEI DOI KUNI LEMEL, de Avram Goldfaden, în regia lui Alexander Hausvater, al Teatrului Yiddishpiel din Israel, va începe de la ora 19.00, urmat de one-man show-ul ĂSTA SUNT EU, pe un text scris, regizat și interpretat de artistul american Avi Hoffman.

Penultima zi a festivalului (21 octombrie) va începe de la ora 19.00 cu musicalul O NOAPTE ÎN CASINO, o producție a Wandering Jew Troupe și va continua, de la ora 21.30, cu one-woman show-ul LA JUMĂTATEA DRUMULUI DE DOR, de Boris Sandler, în regia lui Charlotte Messer, producție a Teatrului Troim, din Franța.

Închidem Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST(22 octombrie) cu spectacolul VISĂTORUL, de Jean Henri Blumen, regia Rafael Goldwaser, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, urmat de concertul Orchestrei TES și a trupei Bucharest Klezmer Band.

În cadrul TES FEST vor avea loc zilnic, de luni până vineri, workshop-uri, conferințe și simpozioane, începând cu ora 11.00, la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Evreiesc de Stat.

Eveniment organizat cu sprijinul: Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relații Interetnice, Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România

Parteneri: Televiziunea Română, Muzeul Național de Artă al României, Regia Autonomă de Transport București

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrulFestivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FESTpot fi achiziționate exclusiv din rețeaua mySTAGE atât online, cât și de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Mai multe informații despre Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST puteți afla de pe site-ul oficial al festivalului www.tesfest.ro, site-ul oficial TES www.teatrul-evreiesc.ro, precum și de pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/tesfest.ro și https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.