Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță competiția de scurtmetraje românești

0
28
film

OTP BANK și KAUFLAND devin parteneri oficiali ai festivalului

13 producții autohtone, alese din peste 80 de filme înscrise, se regăsesc în competiția de scurtmetraj românesc a celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care  va avea loc între 9-15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Peste 80 filme au fost înscrise în competiția de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF, selecția acestora aparținând criticului de film Ionuț Mareș. Din cele 13 scurtmetraje selectate, publicul va decide prin vot câștigătorul premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1000 de Euro, în timp ce Fundația Anonimul va alege din competițiile de scurtmetraj românesc, dar și internațional, câștigătorul Premiului Ovidiu Bose Paștină.

Probabil a fost cel mai greu an de când fac selecția de scurtmetraje la ANONIMUL. Au fost zeci de filme românești înscrise, multe dintre ele bune, mai multe decât cele 13 pe care le-am ales. E îmbucurătoare energia cineaștilor, într-o perioadă în care știm că nu le-a fost deloc ușor. Așadar, în selecția de scurtmetraje ANONIMUL se regăsesc filme ale unor regizori care anul acesta debutează în lungmetraj – Ruxandra Ghiţescu și Octav Chelaru, filme semnate de cei doi tineri cineaști prezenți la Cannes 2021, Andrei Epure și Andreea Borţun,  sau filme realizate de doi dintre cei mai promițători studenți la regie de la UNATC: Alma Buhagiar și Theodor Ioniţă. Alina Şerban și Valeriu Andriuţă, cunoscuți în primul rând ca actori, revin la ANONIMUL cu câte un nou scurtmetraj ca regizori, iar regizoarea de teatru Ioana Păun debutează în cinema cu un film-surpriză. Nici comediile, una muzicală, de Alex Pintică, și alta cu gangsteri, de Andrei Redinciuc, nu puteau lipsi din program, alături de animațiile realizate de Paul Mureşan sau tânărul colectiv 4INAROOM. Sper că selecția va surprinde publicul prezent la Sfântu Gheorghe cel puțin la fel de mult pe cât m-a entuziasmat pe mine. E o competiție care reflectă diversitatea tot mai mare de stiluri și de subiecte a cinematografiei române.” – Ionuț Mareș, selecționer al competițiilor de scurtmetraj ANONIMUL IIFF.

Competiția de scurtmetraj românesc ANONIMUL 18:

 • CÂNTEC DE LEAGĂN (animație) – regia Paul Mureșan
 • DATORIA – regia Andrei Redinciuc
 • DESPRE NOI – regia Ruxandra Ghiţescu
 • EMILIA HOSU ARE HIV – regia Ioana Păun
 • EU SUNT DORIN – regia Valeriu Andriuță
 • EU CONTEZ – regia lina Șerban A
 • INVIZIBILII (animație) – regia 4inaroom
 • ÎMPREUNĂ – regia Alma Buhagiar
 • MIHAIL ŞI ACHIM – regia Teodor Ioniță
 • POATE ÎNTUNERICUL MĂ VA ACOPERI – regia Andrei Epure
 • STATUL PARALEL – regia Octav Chelaru
 • TRECUT DE ORA 8 – regia Alexandru Pintică
 • WHEN NIGHT MEETS DAWN– regia Andreea Borţun
Totodată, Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță startul unor parteneriate cu OTP Bank și Kaufland, care devin astfel Parteneri Oficiali al Festivalului.  „De ce ne bucurăm că facem parte din ANONIMUL? E vorba de plăcere. ANONIMUL e original și atipic, spontan și foarte delectant. Așa cum ne dorim noi toți, undeva adânc în inima noastră, să avem toate vacanțele . Dacă mă gândesc mai bine, ANONIMUL e un fel de all inclusive. Ne alăturăm acestui eveniment cu multă energie și cu încrederea că pe termen lung vom face împreună lucruri frumoase. O experiență relaxantă dorim celor care ne vor fi alături în Deltă!” – Attila Kelemen -Director Marketing și Comunicare OTP BANK. „După un an de grea încercare pentru cultură, impact resimțit mai ales de artiștii independenți, credem că e de datoria noastră să fim alături de ei. Suntem alături de Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL pentru că vrem să ajutăm la revitalizarea sectorului și suntem optimiști că pentru artiști, chiar și vremurile tulburi pot fi surse de inspirație. Împreună am trăit momente istorice cu mare greutate pentru noi ca societate, iar arta e cel mai sublim mod de a transmite un mesaj de speranță pentru tot ce va însemna lumea post-pandemie”, declară Valer Hancaș, Director de Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.  Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții de film de lungmetraj și scurtmetraj în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.  Mai multe detalii, precum și programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe http://www.festival-anonimul.ro/  Ne puteţi urmări pe: Website | Facebook | Instagram *** OTP BANK și KAUFLAND prezintă ediția a 18-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart. Proiect cultural co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Tulcea și Dacin Sara. Partener principal: Birra Moretti Partener: IT Bright Solutions  Cu sprijinul:  Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Eventbook.ro Văzut de Radio Guerrilla Parteneri media: Films in Frame, IQAds, Smark, Libertatea, News.ro, Spotmedia, Urban.ro, ViceZiarul Metropolis