sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruFestivalul filmului japonez la București: 25-27 noiembrie 2016

Festivalul filmului japonez la București: 25-27 noiembrie 2016

Ambasada Japoniei, Japan Foundation și Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la ediția din acest an a Festivalului filmului japonezcare va avea loc în perioada 25-27 noiembrie 2016 la București. Gazda evenimentului este Muzeul Național al Țăranului Român proiecțiile urmând să aibă loc la Studioul Horia Bernea (str. Monetăriei nr. 3), după programul menționat mai jos.

Cele cinci pelicule ale ediției din acest an a Festivalului filmului japonez își propun să prezinte publicului bucureștean câteva producții de succes ale cinematografiei japoneze actuale. Selecția cuprinde filme de lung metraj circumscrise temei de ”food cinema”. Peliculele poartă semnătura unor regizori cunoscuți ai generației tinere precum Naoki Segi, Keisuke Toyoshima, Masaki Hamamoto, Keisuke Yoshida și Yukiko Mishima.

Organizatorii evenimentului sunt Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation și Muzeul Național al Țăranului Român-Studioul Horia Bernea.

Primele două filme din program sunt subtitrate în limba română, iar restul proiecțiilor au subtitluri în engleză.

Intrarea publicului la toate proiecțiile este liberă !

Reprezentanţii mass-media sunt bineveniţi la acest  eveniment !

Pentru informaţii suplimentare contactaţi Ambasada Japoniei, tel: 021.319.18.90/91

https://www.facebook.com/events/1731218220532079/?active_tab=discussion

 FESTIVALUL FILMULUI JAPONEZ LA BUCUREȘTI

25-27 noiembrie 2016

MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Studioul Horia Bernea

 PROGRAM

25 noiembrie, ora 19.00

Karaage USA

Japonia/2014/95 min/subtitluri în română

Regie: Naoki Segi

Distribuție: Ai Takahashi, Ken Kaitou

Sunt nenumărate magazine specializate în vânzarea de Karaage (pui prăjit în stil japonez) în orașul Usa, prefectura Oita, orașul fiind denumit și “Statele Unite ale Karaage”. Dupa cinci ani de absență, Ayane se întoarce la Usa împreună cu Shirley, o fetiță mulatră care este fiica bărbatului cu care Ayane fugise. Rudele sunt surprinse să o revadă, iar tatăl său, Kosuke, ezită să o reprimească. Familia Ayanei deține un magazin de Karaage, însă în ultimul timp numărul clienților a scăzut dramatic. Tomoya, un prieten din copilărie, îndrăgostit în secret de Ayane o sfătuiește să preia afacerea tatălui, însă ea refuză. Între timp, un magazin nou deschis sub franciza unui brand american specializat în pui prăjit, reușește să devină foarte popular, reprezentând o amenințare pentru produsele locale. După ce Kosuke face infarct și este spitalizat,  Ayane se hotărăște să preia afacerea familiei. Pregătindu-se pentru “Carnavalul Karaage”, Ayane experimentează diverse rețete pentru a îmbunătăți puiul prăjit vândut de familia sa. În acest timp, un american misterios sosește la Usa…

 26 noiembrie, ora 18.00

Pleoapa mării (Umi no Futa)

Japonia/2015/84 min/subtitluri în română

Regie: Keisuke Toyoshima

Distribuție: Akiko Kikuchi, Azusa Mine

Filmul este o adaptare după romanul de succes al scriitoarei japoneze Banana Yoshimoto.

Mari tânjește după mica localitate de la malul mării unde s-a născut și renunță la slujba pe care o are la Tokyo pentru a se întoarce pe plaiurile natale din prefectura Shizuoka. Acolo deschide un mic magazin în care vinde desertul ei preferat – fulgi de gheață cu sirop. Într-o bună zi o întâlnește pe Hajime, o tânără cu complicate probleme emoționale pe care o ia în grija sa. Hajime a fost rănită într-un incendiu și urmele arsurilor de pe față mărturisesc traumele prin care a trecut. Cele două femei încearcă să lase trecutul în urmă în căutarea unui nou început într-un oraș lipsit de viață…

26 noiembrie, ora 20.00

Cerul purpriu (Akane zora)

Japonia/2007/120 min/ subtitluri în engleză

Regie: Masaki Hamamoto

Distribuție: Masaaki Uchino, Miki Nakatani, Renji Ishibashi

 Povestea se desfășoară la mijlocul sec. XVIII, în epoca Edo și se concentrează pe istoria unui produs japonez tradițional – tofu și a rețetei sale: Edomae momen-dofu (tofu tare) și Kamigata-dofu (tofu moale) preparate de către Eikichi și Ofumi. Aceștia sunt doi tineri, el din Kyo (Kyoto) și ea din Edo (Tokyo), care se căsătoresc și deschid împreună un magazin de tofu cu denumirea de “Kyo-ya”, în Fukagawa. La început, tofu făcut de Eikichi nu se bucură de mare succes, însă prin strădaniile lui Ofumi și mulțumită firii ei vesele, magazinul lor ajunge să aibă din ce în ce mai mulți clienți. Sunt binecuvântați cu trei copii: Eitaro, Goro și Okimi și trăiesc fericiți ocupându-se de mica lor afacere…..

27 noiembrie, ora 14.00

Lingurița de argint (Gin no saji )

Japonia/ 2014/111 min/subtitluri în engleză

Regie: Keisuke Yoshida

Distribuție: Kento Nakajima, Alice Hirose, Tomohiro Ichikawa

Eroul filmului, Yuugo Hachiken, este un adolescent crescut la oraș care renunță la viața citadină pentru a se înscrie la un liceu cu profil agricol din Hokkaido în speranța că va avea mai mult timp liber și va găsi relaxarea în mijlocul naturii. În scurt timp însă, el realizează că viața la țară, muncile agricole și îngrijitul animalelor nu sunt chiar așa de simple cum își imaginase la început. Spre deosebire de colegii săi care și-au făcut deja planuri de viitor, Yuugo este măcinat de întrebările și neliniștea adolescentină, neștiind ce drum va alege în viață… Filmul este o adaptare după cunoscuta serie de benzi desenate Gin no Saji, scrisă și ilustrată de Hiromu Arakawa.

27 noiembrie, ora 17.00

Lacrima strugurilor (Budo no namida)

Japonia/2014/117 min/ subtitluri în engleză

Regie: Yukiko Mishima

Distribuție: Yo Oizumi, Yuko Ando, Shota Sometani

Este sfârșitul verii și înaintea privitorului se întinde o vie nesfârșită. Ao, plecat demult de acasă pentru a urma o carieră muzicală împotriva voinței familiei sale, a revenit la casa părintească acum mai bine de cinci ani, bolnav. Acum a plantat viță de vie pornind de la un  firav vlăstar pus în pământ de către tatăl său. El încercă să cultive Pinot Noir, însă lucrurile nu merg așa cum își dorește. Roku, fratele său, care era doar un copil la plecarea lui Ao, a preluat după moartea tatălui, ogorul și ferma familiei. Seara, cei doi frați obișnuiesc să mănînce împreună hrana pe care o pregătește Roku, iar Ao este absorbit de tainele producerii vinului. Cei doi duc o viață liniștită alături de câinele lor, Babette. Însă într-o seară, în împrejurimi își face apariția o misterioasă femeie în rochie roșie…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular