vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleFestivalul de artă pentru copii Surâsul Copilăriei, Duminică, 20 martie @Casa de...

Festivalul de artă pentru copii Surâsul Copilăriei, Duminică, 20 martie @Casa de cultură a studenților

Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi, în parteneriat cu alte instituții de învățământ din capitală (Școala Gimnazială Nr.193 și Grădinița Nr. 111) a implementat în luna martie, cu susținerea Primăriei Generale a Municipiului București și a Inspectoratului Școlar al capitalei un amplu proiect ”Civitas”, anume Festivalul de artă pentru copii ”Surâsul Copilăriei”.

Activitățile de formare sau atelierele dedicate elevilor, cadrelor didactice sau părinților s-au desfășurat concentrat, zilnic în mai multe centre (vizând beneficiari din cincisprezece instituții de învățământ), propunând un concept sincretic, integrator al disciplinelor școlare (știintifice sau umaniste) prin strategii didactice artistice și ludice, pledând în mod deosebit pentru susținerea intensă a culturii în școli.
Proiectul educațional se va încheia la finalul perioadei de implementare cu o festivitate care va sintetiza ariile artistice pe care copiii au fost încurajați să le abordeze alături de mentorii lor.

Imagine 1

Astfel, duminică, 20 martie, sunteți invitați la orele 18 la Casa de Cultură a Studenților ”Grigore Preoteasa” (Calea Plevnei 61) să participați la un eveniment cultural-educativ complex. Elevii Școlii Gimnaziale Sfinții Trei Ierarhi vor deschide Vernisajul de icoane tradiționale pe sticlă și, alături de colegii din alte intituții de învățământ, vor susține un concert de muzică.

Gala se va încheia cu schița de teatru de animație ”Ulciorul”, în regia prof. Cosmina Dragomir. Inspirată din folclor, piesa se constituie în manifestul copiilor pentru acceptare, includere, empatie, toleranță, iubire, într-o lume modernă din care aceste valori dispar treptat, fiind înlocuite cu șabloane de gândire înguste și sterile.
Spectacolul se dorește expresia bucuriei împărtășirii cu aproapele, într-o zi de duminică specială, Duminica Ortodoxiei.

La închegarea conceptului festivității au conlucrat profesorii Alexandra Poenaru (balet contemporan), Oana Benko (pian, proiecții multimedia), Mădălina Gheorghe-Tănase (arte vizuale), Constantin Răileanu (cor, canto, percuție), Cosmina Dragomir (scenografie teatru de umbre).

Andreea Preda
Andreea Preda
“Sunt, am fost și voi fi o persoană de încredere, în care poți să îți pui baza cu orice problemă.Pot fi caracterizată prin prisma mai multor puncte de vedere, însă, în opinia mea, cele mai pregnante trăsături sunt spiritul liber/nebun sociabilitatea și simțul umorului. Îmi place să cred că prezența mea influențează oamenii în a fi mai deschiși și mai zâmbăreți.”
RELATED ARTICLES

Most Popular