11330003576_041c952c24_bCe se întâmplă când pui laolaltă doi artiști deosebiți și două prezentări de modă? Rezultatul nu poate fi decât unul frumos care îți garantează o seară plină de surprize plăcute și emoție. Marți am asistat la evenimentul „Văleleu la cei care părăsesc țara” care a avut loc la palatul Inspayer și a fost prezentat de Gabriela Atanasov de la Sweet Paprika, Florin Surugiu de la Simplicated și Sandra Cojocaru care a lansat Bookiper by Bookletta. Gabriela este o tânără pasionată de fashion, venită din Chișinău pentru a cuceri Bucureștiul prin creațiile sale originale și pline de savoare. Ea nu este străină luminii reflectoarelor, întrucât este deja la a patra prezentare de modă.

Totul s-a petrecut într-o atmosferă relaxantă, completată cu muzică bună, unde toți ne simțeam ca acasă mai ales datorită bunătăților moldovenești (poali-n brâu, plăcinte cu brânză și varză, cușma lui Guguță care este un tort popular în Republica Moldova, colaci, vin moldovenesc și compot de casă). Colecția Gabrielei a fost plină de strălucire, culoare și fete frumoase. Accesoriul comun al fetelor a fost cușma, o pălărie tradițională din Republica Moldova. Culorile vii, aprinse, imprimeurile florale, fustele lungi, diafane, rochiile scurte care furau ochii oricui și colierele care impresionau prin dimensiune, aducând totodată și un iz de rafinament, au făcut deliciul prezentării. Gabriela a demonstrat nu doar că poate să facă puțină magie prin creațiile sale, ci și că poate cânta, interpretând cu patos melodia „Văleleu” a Mariei Tănase. Cu ceva mai multe emoții, Florin Surugiu, și el moldovean din Bacău, a pășit pentru prima dată în fața reflectoarelor cu o colecție inedită care a încântat ochii celor prezenți. Rochiile care aveau imprimeuri precum „Voroneț”, „Mărășești” sau „Ța, Ța, Ța, Căpriță Ța”, dar și coronița din spic de grâu ce dădea un aer aparte mi-au atras atenția în mod deosebit. Pentru Florin această prezentare a fost de două ori mai specială, întrucât el a dedicat această colecție unei persoane dragi.

Scopul evenimentului a fost să demonstreze că Basarabia face parte din România și că trebuie să fim uniți. Cei doi moldoveni și-au propus să „sece” Prutul și să unească țara lui Ștefan cel Mare pentru ca noi toți să formăm un suflet. Chiar daca spațiul nu ne permitea, la final am încins o horă moldovenească, fiind detaliul perfect care a completat seara. Și după această horă am trecut la rock cu un recital live dat de trupa The Tophats.

A fost o seară specială, alături de oameni frumoși, care au demonstrat că poate să existe unitate, respect, dar și un strop de eleganță într-un concept fashion.

Redactor: Roxana Ursu

Sursă foto: sweetpaprika.ro/blog/valeleu