Credeați că doar noi, fetele, avem astfel de probleme? Ei bine, aflați că și bărbații se preocupă de felul în care arată. Și de la un timp încoace, din ce în ce mai mult. Nu este nimic rău în a avea grijă cum te îmbraci și ca stilul pe care îl adopți să ți se potrivească. Din punctul meu de vedere, lucrurile acestea denotă maturitate din partea unui bărbat. Bărbatul cu stil și încredere de sine poate spune că a găsit cheia către succes. Ei sunt încă novici în ale shopping-ului, și din când în când mai fac gafe, ceea ce este de înțeles și e OK, nimeni nu o să cheme poliția modei. Iată câteva lucruri utile pe care trebui să le știți înainte de a vă aventura să mergeți la shopping.

Bărbatul scund este sfătuit să aleagă stilul elegant conferit de un costum. În acest caz, haina trebuie să aibă lungimile clasice, nici prea scurt și  nici prea lung. Nu sunt indicate sacourile la un rând cu trei nasturi sau mai mulți sau cele fără șliț. În ceea ce privește încălțămintea, pantofii clasici sunt cea mai bună alegere. Paltonul trebuie să treacă puțin peste șolduri, pentru ca silueta să pară suplă și armonioasă.  Dacă alegeți stilul casual, este de preferat să alegeți culorile închise. Blugii ușor evazați jos vor face ca picioarele să arate mai lungi, iar puloverele în V, ce au un aspect elegant, vor completa ținuta.

Bărbatului înalt i se recomandă să stea departe de de sacourile lungi, peste medie. Este indicat să aleagă costume deschise la culoare, mai scurte, cu trei nasturi, și dungă lată.

Cum trebuie să se așeze un costum:

61397278

 

61397274

 

 

Iată patru moduri în care poate fi purtată eșarfa în sezonul rece:

Novicele: Cel mai simplu mod de a lega o eșarfă. Protejează zona  pieptului, dar și gâtul

1616268_10152210120504708_1867940212_n

Portiță: Este cea mai întâlnită modalitate de a lega o eșarfă. Avantajul este că îți dă un aer sofisticat. Secretul constă în așezarea asimetrică a celor două capete.

1781339_10152210120509708_1501342186_n

Clasic 

1608764_10152210143064708_1998694543_n

Eșarfa intelectualului

1062553_10152210144769708_2013029056_n

Cum ar trebui să se îmbrace bărbații în funcție de forma corpului?

Silueta trapez definește un bărbat cu umeri mari, pieptul bine dezvoltat dar, cu o talie mică. Aceasta este forma perfectă, fiind bine proporționată și ușor de îmbrăcat.

Silueta triunghiul inversat dă ceva mai mult de furcă. Această siluetă înseamnă șolduri și talie mult prea mici pentru forma clasică masculină. Această formă o regăsim la sportivi și poate fi corectată prin exerciții la sala de sport prin punerea de masă musculară. Ponturi: poartă dungi pentru a distrage atenția, talia marcheaz-o cu pantaloni cu buzunare și, desigur, nu uita de curele. Optează pentru tricouri cu decolteu în V pentru a face ca privirea să cadă în partea de jos și să nu rămână la baza gâtului. De evitat sunt pantalonii slim însă îi poți alege pe cei colorați sau cu model pentru a atrage atenția în partea de jos a corpului.

Silueta dreptunghi înseamnă că umerii sunt egali cu talia și cu șoldurile. Prin bluze cu imprimeuri, eșarfe și sacouri cu umeri bine definiți, trebuie să atragi atenția în partea de sus, iar partea de jos să o evidenției discret.

Silueta triunghi se definește prin umeri mai mici decât talia și șoldurile, însă acest lucru nu trebuie să constituie un motiv pentru a-ți ascunde formele. Iată ce trebuie să faci: pentru a defini umerii, poartă jachete și sacouri, iar în partea de jos optează pentru pantaloni drepți. Poți alege să porți în partea de sus negru și poți să introduci o culoare prin intermediul unei eșarfe sau al unui tricou care iese puțin de sub pulover. Evită dungile orizontale sau tricouri model Polo, blugii skinny sau sacouri și jachete cu buzunare în partea din față.

Silueta ovală. Țelul acestui tip de siluetă este să lungească partea de sus a corpului și să aibe umerii bine definiți. Cum face acest lucru? Trebuie să poarte dungi verticale, lungimea mânecilor și a pantalonilor trebuie să fie perfectă pentru a avea un corp zvelt. Optează pentru imprimeuri, însă evită culorile puternice. De asemenea, pantalonii slim, dungile orizontale, bluze cu decolteu, curelele colorate, sacourile la două seturi de nasturi, încălțămintea lungă, cum sunt botinele sau încățămintea sport a hip-hop-erilor sunt piese vestimentare de care trebuie să stai departe.

1779483_10152210143514708_52105787_n

Știați că?

Un bărbat care poartă cămăși roz câștigă anual cu 1000 de lire sterline mai mult decât bărbații care poartă cămăși în nuanțe tradiționale? Ei sunt mai bine pregătiți profesional, au mai multă încredere de sine și primesc un număr mare de complimente din parte colegelor lor. Autorii acestui studiu, realizat pe un eșantion de 1.500 de bărbați, care lucrează în diverse birouri în Statele Unite, au descoperit faptul că un sfert dintre cei chestionați se simt mai atrăgători atunci când poartă cămăși roz.

Studiul a mai dezvăluit un lucru ce trebuie știut de cei care lucrează în departamentele de recrutare de personal: bărbații care poartă cămăși verzi sunt cei mai predispuși să întârzie la locul de muncă, iar la polul opus se află cei care poartă cămăși albe, ei fiind cei mai punctuali.

Sper ca aceste ponturi să vă fie de folos și să vă ușureze munca atunci când mergeți la cumpărături.

Sursă foto: debarbati.ro

 

Comentarii

comentarii