miercuri, mai 22, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - între Harry Potter și secolul...

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – între Harry Potter și secolul 20

S-a terminat de câțiva ani de zile, însă universul cinematic Harry Potter nu a dispărut. Și nici interesul fanilor pentru această franciză. J.K. Rowling (în colaborare cu mai mulți autori) pare să se bucure în continuare de faima pe care a cules-o cu fenomenul pe care l-a creat și a dus povestea la un alt nivel. De fapt, la mai multe nivele, căci a scos recent pe piață mai multe cărți care își au acțiunea centrată în același univers.

Cum? Cu Eddie Redmayne, Ezra Miller, Johnny Depp și Jude Law în rolurile principale. Nu, nu vorbesc despre Harry Potter, ci despre filmul „Fantastic Beasts and Where To Find Them”. Mai exact, despre a doua parte a filmului care a apărut luna asta și pe care o poți vedea și tu în sala de cinema de la Cine Globe, stând pe un fotoliu confortabil și dorindu-ți să arunci cu popcorn în ecranul 3D.

sursă foto: Tenor

Sinopsis: Acțiunea îi are în centru pe Newt Scamander și Albus Dumbeldore, care încearcă să îl oprească pe vrăjitorul care a trecut de partea întunericului, Gellert Grindelwald, în timp ce întâmpină noi obstacole într-o lume magică pe cale să fie divizată. 

Poți vedea și trailerul dând click aici.

Într-o lume a vrăjitorilor din ce în ce mai divizată, toate limitele vor fi depășite, iar iubirea și loialitatea vor fi testate chiar și în cadrul familiei.

Filmul Fantastic Beasts a reușit să aducă pe micile și marile ecrane din lume combinația Jude Law – Johnny Depp, dar și pe Zoe Kravitz, Ezra Miller și, desigur, Eddie Redmayne. Dacă primul film deschidea ușile către noul univers cu acțiunea plasată într-o perioadă mai întunecată a magiei, cel de-al doilea se aruncă într-o abordare ceva mai îndrăzneață. Personajul principal aici se mută cumva între Newt Scamander (Eddie Redmayne) și Gellert Grindelwald (Johnny Depp), al cărui nume apare și în titlu – Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Fantastic Beasts
sursă foto: gfycat

Grindelwald, dușmanul de temut al lumii vrăjitorilor și, întâmplător, fostul cel mai bun prieten al legendarului Albus Dumbledore (Jude Law), supranumit și „cel mai mare vrăjitor al tuturor timpurilor” scapă de închisoarea magică și caută să stârnească o revoluție a lumii vrăjitorilor de pretutindeni. Newt Scamander, la cererea lui Dumbledore, se aruncă în oprirea acestei cauze și se implică activ în stoparea lui Grindelwald.

Întreaga acțiune reprezintă cele două tabere de vrăjitori cărora li se pune la dispoziție o ofertă bine verbalizată: alegerea taberei din următorul război magic. Intriga este complexă și se desfășoară pe mai multe planuri, datorită faptului că evenimentele au loc în Anglia și în Franța. Regizorul David Yates, cu ajutorul scenariului scris chiar de către J.K. Rowling, a reușit să creeze o atmosferă plină de mister care a țintuit spectatorii în scaune de la început și până la sfârșit. Comparativ cu primul film, tot ce s-a petrecut a fost mai dinamic, chimia actorilor a evoluat și adiția noilor personaje a adus puncte albe în rândul criticilor.

Deși filmul a pus accentul inițial pe Fantastic Beasts – te duce cu gândul la animalele fantastice care au apărut la început, prezența lor a fost semnificativ mai mică în acest film. Cu toate astea, cele două care sunt mereu în apropierea lui Newt au avut un rol cheie în deznodământ și au scos la iveală ceea ce pare a fi intriga următorului film.

Fantastic Beasts
sursă foto: ScienceFiction.com

Dacă ar fi să-i acord o notă pentru efecte și dinamica melodiilor combinate cu imaginile, aș fi subiectivă pentru că sunt atrasă la un nivel înalt de tot ce înseamnă universul magic al lui J.K. Rowling. Personal, m-a captivat tot ce a însemnat filmul acesta. Distribuția mi s-a părut extraordinară și deși nu am apucat să-l văd prea mult pe Jude Law pe ecran, nu mă pot declara dezamăgită. Cadrele din jurul personajelor au reprezentat o caracterizare punctuală a fiecăruia și a evidențiat rolul său prezent și o idee despre ceea ce urmează.

Fantastic Beasts
sursă foto: fantasticbeasts.com

Recomand tuturor celor care au crescut înconjurați de Harry Potter să acorde o șansă acestui film și să ignore acele pasaje care par o insultă la adresa cărților și filmelor anterioare. J.K. Rowling știe mai bine decât noi ce are în plan pentru aceste personaje și unde vrea să ajungă cu povestea lor în toate filmele Fantastic Beasts (5, în plan).

 

Morti Tereza
Morti Tereza
Full-time human, part-time volunteer. Visătoare. Feministă. Activistă. Îmi place să cred că oamenii au puterea de a-și aduce contribuția la schimbarea lumii.
RELATED ARTICLES

Most Popular