Facultatile din Bucuresti: Activitati suspendate ori ba?

0
908

Da, suntem în sesiune; și da, străzile sunt aproape blocate de troienele de zăpadă. Cel mai tare ne stresează gândul că poate nu vom reuși să ajungem la examene, așa că haideți să vedem ce decizie a luat fiecare instituție de învățământ universitar:

zapada-in-bucuresti-2014-51-e1390759903669-600x286

Universitatea București va suspenda activitățile didactice (cursuri, examene) în zilele de 29 și 30 ianuarie 2014. Toate cursurile și examenele stabilite pentru aceste zile se vor reprograma în urma unui acord comun între profesori și studenți.

Universitatea Politehnica nu a anunțat nicio suspendare a activităților!

Academia de Studii Economice (ASE) anunță:

„Examenele din aceasta sesiune, programate în perioada 26‐28 ianuarie 2014, se vor desfășura conform programării inițiale.

Studenții din provincie, care din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu pot ajunge la examenele programate în această perioadă (26‐28 ianuarie), pot solicita în scris decanilor facultăților reprogramarea examenelor respective.

Aceste examene vor fi reprogramate până la sfârșitul sesiunii de examene (09.02.2014).

Rector,

Prof.univ.dr.Pavel Năstase”

La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării au apărut următoarele anunțuri:

„Conducerea Universităţii din Bucureşti a hotărât suspendarea activităţilor didactice în zilele de miercuri, 29.01.2014 şi joi, 30.01.2014, ţinând cont de fenomenele meteorologice anunţate pentru aceste zile.

Examenele din sesiune şi examenul de licenţă programate pentru 27, 29 şi 30 ianuarie se vor reprograma la date ce vor fi anunţate ulterior.”

„Se amână susţinerea lucrărilor de licenţă de vineri, 31 ianuarie 2014 până la o dată ce se va stabili ulterior, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.”

„Se amână susţinerea disertaţiilor de vineri, 31 ianuarie 2014 până la o dată ce se va stabili ulterior, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București nu și-a supendat activitatea, însă studentii care nu se pot prezenta la examene vor fi reprogramați până pe data de 21 februarie 2014. Informații suplimentare puteți găsi la secretariatele facultăților.

Asociația Studenților și Absolvenților din USAMV București anunță:

„Studenţii care pe durata weekend-ului se află în localităţile de domiciliu şi care, datorită stării vremii nu se vor putea întoarce la Universitate pentru participarea la cursuri şi lucrări practice, nu vor fi consideraţi absenţi nemotivaţi şi vor avea alocate ore suplimentare pentru refacerea activităţilor didactice.

De asemenea, colocviile şi examenele vor fi reprogramate pentru studenţii care nu pot participa din motive obiective.

Rector,

Prof.univ.dr. Sorin Mihai CÎMPEANU”

Universitatea Tehnică de Construcții București anunță:

„Având în vedere condiţiile meteo deosebite din aceste zile, Biroul de Conducere al UTCB înştiinţează studenţii care au programate examene în zilele de luni şi marţi (27-28 ian. 2014) şi care întâmpină dificultăţi în a se prezenta la facultate, că se pot prezenta ulterior, la examenele programate cu alte grupe în această sesiune.”

Biroul de Presă al Universității Hyperion a publicat pe site:

„Conducerea  Universității Hyperion anunță că orice amânare a examenelor din prezenta sesiune, datorată condițiilor meteo nefavorabile, va căpăta aprobare de reprogramare în perioada vacanței, după sesiune, de comun acord profesori-studenți.
 
Rector,
Sever-Irin Spânulescu
28.01.2014”

Acestea fiind zise, noi vă urăm spor la învățat și „zăpezeală” plăcută!

1656161_621497481221150_1810628249_n

Foto: kristofer.ro, Andreea Titianu

Redactor: Ruxandra Bobleagă