La Youtube ai cinci secunde până să poţi apăsa butonul Skip pentru a vedea un videoclip interesant. Se spune că angajatorul oferă aproximativ acelaşi timp citirii CV-ului tău. Diferenţa dintre Skip-ul de pe Youtube şi Skip-ul recrutorilor este libertatea de alegere. În primul caz eşti nevoit să aştepţi cele cinci secunde, în timp ce recrutorul poate să-ţi dea skip într-o secundă.

cv_06

So… Cum obţinem cele cinci secunde? Hai să facem un CV pe paşi.

1) Datele personale: Vârstă, sex, stare civilă, oraş. Îţi zic din start: Scoate starea civilă din calcul. Nimănui nu-i pasă sau nu este tocmai legal să-i pese de acest lucru. Ocupi un rând în plus degeaba şi plecăm de la premisa că CV-ul trebuie să aibă maxim două pagini. În plus dacă eşti o doamnă tinerică de 20 şi ceva de ani e posibil ca angajatorul să creadă că eşti numai bună de inseminare. Şi chiar dacă nu este etic, mulţi dau skip peste doamnele la început de căsnicie tocmai pe acest motiv.

2) Obiectiv. Îţi recomand maxim cinci cuvinte legată într-o frază cât mai catchy şi coerentă. Exemplu că se poate?

Varianta lungă –  Îmi doresc să lucrez într-un mediu profesional, dinamic care să-mi permită folosirea cunoştinţelor acumulate şi oportunităţi de avansare în cadrul companiei.

Varianta scurtă – Dezvoltare profesională orientată spre oportunităţi.

3) Domenii urmărite – dacă ai ales Finanţe/contabilitate/bănci nu te apuca să treci apoi IT şi Marketing. Ţinteşte bine o singură dată, nu mai trage cu tunul după raţe.

Mobilitate – dacă nu eşti dispus să te muţi din oraş nu trece răspuns afirmativ doar pentru că ai impresia că tragi asul câştigător. Să te văd ce mai zici când îţi propune apoi relocare din Bucureşti în Muereasca.

Dispus la călătorii – aceeaşi poveste ca la mobilitate.

 

…citește articolul în totalitate pe desprejoburi.com!

Sursa foto: libertatea.ro