duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleFacebook vrea să prevină sinuciderile

Facebook vrea să prevină sinuciderile

Facebook vrea să prevină sinuciderile prin extinderea programului de inteligență artificială

Facebook a început testarea acestui software în Statele Unite în luna martie. Compania a început să scaneze conținuturile și comentariile de pe rețea care ar conține fraze ce ar putea semnala o tentativă de sinucidere.

Facebook nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice ale acestui program. Compania spune că software-ul caută anumite fraze ce ar putea reprezenta indicii. Întrebări de tipul „Ești ok?” și „Pot să te ajut?”.

Dacă software-ul detectează o posibilă sinucidere, el alertează o echipă de angajați ai companiei Facebook specializați în astfel de cazuri. Sistemul sugerează o serie de soluții pentru utilizator sau pentru prietenii persoanei vizate. Printre astea se află numărul la care poate fi contactată o linie telefonică specializată în ajutorarea persoanelor cu gânduri suicidare. În anumite cazuri, angajații Facebook contactează autoritățile locale.

Guy Rosen, vicepreședintele diviziei de manangement al produselor din cadrul Facebook, spune că rețeaua de socializare a început să extindă programul în afara Statelor Unite. Testele inițiale au avut succes. Pe parcursul ultimei luni, spune el, serviciile de urgențe au contactat anumite persoane de peste 100 de ori după ce software-ul Facebook a detectat intenții sinucigașe.

Facebook spune că încearcă să angajeze specialiști care să fie disponibili la orice oră pentru a contacta autoritățile în limbile locale.

„Viteza contează cu adevărat. Trebuie să-i ajutăm pe oameni în timp real”, a spus Guy Rosen.

Anul trecut, când Facebook a lansat un serviciu de transmisiuni video în direct, proliferarea înregistrărilor care prezentau acte violente, inclusiv sinucideri și crime, au reprezentat o amenințare reală pentru imaginea companiei. În mai, Facebook a anunțat că va angaja alte 3.000 de persoane pentru a monitoriza fișierele video și alte conținuturi.

Unde va fi introdus?

Guy Rosen nu a numit țările în care Facebook va folosi acest software. A spus, însă, că acesta va fi utilizat în cele din urmă în toată lumea cu excepția Uniunii Europene, din cauza unor „chestiuni sensibile”, refuzând însă să facă alte comentarii.

Alte companii din industria tehnologiei încearcă și ele să prevină sinuciderile. Motorul de căutare al Google afișează numere de telefon ale unor linii de consiliere împotriva sinuciderilor în urma efectuării unor căutări online.

Facebook se află în posesia multor informații despre cei 2,1 miliarde de utilizatori ai săi, dar, în general, compania americană nu a monitorizat în mod sistematic conversațiile utilizatorilor pentru căutarea unor comportamente dăunătoare.

O excepție o reprezintă eforturile sale de detectare a conversațiilor suspecte între copii și prădătorii sexuali. Uneori, Facebook contactează autoritățile atunci când monitorizările sale surprind limbaje considerate neconforme pentru o conversație între un adult și un minor.

Sursă: www.agerpres.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular