răzbunări cu poze nud

Un număr din ce în ce mai mare de răzbunări cu poze nud se înregistrează în toată lumea.

Facebook testează o nouă metodă de combatere a răzbunării cu poze nud în Australia. Strategia implică încărcarea pozelor sau filmulețelor tale nud pe Messenger pentru a ajuta Facebook să eticheteze conținuturile explicite ce apar în media fără consimțământul tău.

Facebook face acest lucru în parteneriat cu agenția guvernamentală e-Safety din Australia pentru a preveni distribuirea imaginilor intime ale oamenilor fără acordul lor. Dacă cineva se teme că va fi victima unei răzbunări cu poze nud, poate contacta e-Safety. Organizația poate să îi spună acelei persoane să își trimită o poză nud cu ea însăși prin Messenger. Sistemul Facebook va putea să recunoască în viitor acele imagini  fără a fi nevoie să le depoziteze pe serverele sale.

Răzbunări cu poze nud – cum încearcă Facebook să stopeze aceste practici

Ei nu păstrează imaginea, ei păstrează linkul și folosesc inteligența artificială și alte tehnologii de potrivire a fotografiilor”, a spus Julie Inman Grant, membru e-Safety, pentru ABC. „ Deci, dacă cineva încearcă să încarce aceeași imagine, cu aceleași urme digitale și aceeași valoare, nu i se va permite încărcarea”.

În aprilie, Facebook i s-a adresat răzbunării cu poze indecente din S.U.A. printr-o nouă tehnologie de potrivire a fotografiile pentru a se asigura că oamenii nu pot retrimite imagini contestate anterior și etichetate ca fiind răzbunări cu poze nud.

Noile instrumente Facebook care luptă cu răzbunări cu poze nud au venit la puțin timp după izbucnirea unui scandal în care oameni de pe Facebook și de pe Instagram au țintit femei din Marină în grupuri private.

Australia este una din cele patru țări care participă la acest test de trimitere de poze nud cu scopul de a preveni expunerea lor, a spus Facebook pentru ABC. Nu se cunosc și alte țări unde Facebook va implementa această metodă de combatere a răzbunării cu poze indecente.

Răzbunări cu poze nud – este utilă intervenția Facebook?

Având în vedere numărul extrem de mare de victime ala șantajului cu poze compromițătoare, cred că inițiativa Facebook este cu adevărat spre siguranța utilizatorilor. Dar, dacă nu vrei ca poze cu tine gol/goală să apară pe tot Internetul, cel mai bine ar fi, în primul rând, să nu le trimiți nimănui, nu? Nu cred că metoda Facebook va da randament 100%. Ca să fie complet sigură, ar trebui ca toate pozele/filmulețele deocheate pe care le trimiți cuiva să ți le trimiți și ție. În plus, ar trebui ca tehnologiile lor să nu dea greș niciodată.

De ce să lăsăm Facebook să aibă grijă de noi când putem avea și singuri? Sau de ce să avem mai mare încredere în Facebook decât în noi?

Dacă e vorba de poze/filmulețe care ți s-au făcut, nu pe care le-ai trimis tu altora, situația se schimbă. Dacă ajungi să fii șantajat de o persoană în care ai avut încredere… e mai grav. Sfatul meu e să ai grijă în fața cui pozezi ca model nud, ca să nu devii victima unei răzbunări care îți poate afecta foarte grav imaginea.

Totuși, Facebook demonstrează că îi pasă de utilizatorii săi prin această inițiativă.

Sursă info: techcrunch.ro

Sursă foto: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here