O nouă versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani

0
109
sursă foto: https://wallpaperaccess.com/instagram-logo

Facebook anunţă că vine cu o versiune pentru copii a Instagram.

În momentul de față, Instagram cere tuturor să aibă cel puțin 13 ani înainte de a-și putea crea un cont (în unele jurisdicții, această limită de vârstă poate fi mai mare). Conturile care reprezintă o persoană cu vârsta sub 13 ani trebuie să precizeze clar în biografia contului că contul este gestionat de un părinte sau de un manager.

Limita de vârstă este de 13 ani, datorită Legii privind Children’s Online Privacy Protection Rule (COPPA), adoptată în 1998. COPPA restricționează site-urile web de la urmărirea datelor privind copiii cu vârsta sub 13 ani, motiv pentru care majoritatea aplicațiilor nu vor ca copiii mai mici de 13 ani să se alăture. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru The GuardianFacebook o să lanseze o versiune a Instagram controlată de părinți, similară cu aplicația Messenger Kids, destinată copiilor între 6 și 12 ani.

„Din ce în ce mai mulți copii își întreabă părinții dacă pot intra pe aplicații care îi ajută să țină pasul cu prietenii lor. În acest moment nu există multe opțiuni pentru părinți, așa că lucrăm la construirea de produse suplimentare, care să fie potrivite pentru copii, gestionate de părinți”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

instagram
sursă foto: businessinsider.com

De asemenea, compania a anunțat planurile de lansare a unor noi caracteristici de siguranță, inclusiv prevenirea adulților de a trimite mesaje persoanelor cu vârsta sub 18 ani sau notificări de siguranță pentru adolescenți atunci când primesc mesaje de un adult care trimite o cantitate mare de cereri de prieteni sau mesaje către persoanele sub 18 ani.

Adolescenții vor fi, de asemenea, încurajați să-și pună profilurile în privat la înregistrare pe cont. Un studiu privind utilizarea internetului pentru adolescenții australieni, publicat în februarie, a arătat că 57% dintre aceștia folosesc Instagram, în timp ce 30% au raportat că au fost contactați de un străin, iar 20% au raportat că au trimis mesaje cu un conținut neadecvat pe site-urile de socializare folosite.

Sursă informații: theguardian.com, libertatea.ro