luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipFă-ți un selfie perfect de sărbători!

Fă-ți un selfie perfect de sărbători!

Selfie-urile s-au răspândit cu o viteză meteorică pe toate rețelele de socializare și, întrucât vedem foarte multe „autoportrete digitale”, e imposibil să nu vedem adevărate eșecuri. De aceea, pentru că e sărbătoare și, din câte am văzut pe pagina mea de Facebook, selfie-urile lângă bradul de Crăciun sau cele de dinaintea petrecerii s-au înmulțit ca ciupercile, m-am gândit să înșir câteva noțiuni de luat în calcul înainte de a pune mâna pe smartphone pentru a nu ajunge pe lista de „Așa nu”. Dacă tot vrem să le facem, măcar să le facem cum trebuie.

selfie2

1. Atenție la spațiul în care te afli! Chiar dacă te afli în baie, ți-ai aranjat freza, te-ai machiat și consideri că arăți de milioane pentru petrecere, nu îți face poză în fața oglinzii! Arăți la fel de bine și dacă ieși din baie. De asemenea, pentru că e Crăciunul și vrem să ne mândrim cu bradul nostru, n-ar strica să facem înainte puțină ordine prin jurul nostru. În felul acesta, scăpăm de cârcotași.

2. Lumina chiar contează. Chiar dacă îți place semiîntunericul și ai vrea să aduci o nuanță de mister în fotografiile tale, trebuie luat în calcul faptul că trebuie să avem chipul bine luminat atunci când îl pozăm. Aceeași regulă se aplică și dacă facem un selfie cu Moș Crăciun.

3. Ai grijă la unghi! Atunci când ții smartphone-ul mai jos decât chipul tău, fără să vrei, adăugi kilograme în plus. Bineînțeles, aici și găurile din nas sunt scoase la rampă, iar bărbia pare dublă. N-ar fi rău să faci câteva încercări pentru a găsi unghiul potrivit – poți ține camera, inițial, la nivelul ochilor, și apoi chiar mai sus.

4. Arată cu ce te mândrești. Cea mai bună parte a unui selfie este aceea de a fotografia ceea ce consideri tu că te avantajeză. Deci dacă ai un păr frumos, arată-l, dacă ai ochi frumoși, lasă-ne să-i vedem. Ba mai mult decât atât – dacă mai ai și casa frumos decorată de Crăciun și un brad impresionant, fii sigur că vrem să le admirăm.

5. Fără „bot de rață”! Este, pur și simplu, jenant și nu vei scăpa de critici. Chiar dacă în perioada asta suntem mai buni. Naturalețea și originalitatea sunt lucruri extrem de importante la o persoană. Iar ceilalți le admiră.

Surse foto: blog.centerparcs.co.ukdaily-movement.com.

Mihaela Gidei
Mihaela Gideihttp://www.iqool.ro
Îmi place să mă descriu în puţine cuvinte pentru că sunt omul care tace şi face: curioasă, amuzantă, serioasă şi mereu "însetată" de lectură. Ah, şi motociclistă.
RELATED ARTICLES

Most Popular