luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăExpert ZoneSănătate și SocialExpunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologice

Expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologice

Nu e ceva neobișnuit sa te dai mare pe rețelele sociale. Unii dintre noi se laudă cu slujba. Alții cu muzica pe care o ascultă și filmele/serialele la care se uită. Cei care au bani etalează locurile prin care au fost. Pasionații de sport își arată mușchii și exercițiile pe care le fac la sală. Te-ar mira oare să afli, însă, că expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologice?

expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologiceCum de s-a ajuns la concluzia aceasta?

Printr-un studiu efectuat de Universitatea Brunel din Londra. Cercetătorii britanici din spatele acestui proiect și-au dorit să afle ce îi motivează pe oameni să își facă publică rutina în materie de fitness. Așa că au analizat comportamentul a câtorva sute de utilizatori de Facebook.

Care este mecanismul din spatele problemelor?

Unul foarte ușor de explicat. Cei care își postează în mod regulat antrenamentele sau pun poze care ilustrează tentativele și eforturile de a menține o dietă dau dovadă de narcisism. Dorința lor cea mai mare nu e neapărat să aibă o viață mai sănătoasă, ci să primească validarea mult visată în online. Aceasta chiar devine realitate de multe ori: postările cu specific ajung să adune numeroase like-uri.

Cum se pot simți prietenii virtuali? Cum suportă ei expunerea în exces?

Putem să punem răspunsul așa: expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologice la un capăt și exasperare la celălalt. Sau, cum ar spune lectorul universitar Tara Marshall, „s-ar putea ca prietenii lor de pe Facebook să le ofere sprijin în mod politicos în timp ce, în secret, detestă asemenea expuneri egocentriste”.

expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologiceAu mai existat și alte subiecte care au fost abordate în cadrul studiului?

Da. Londonezii nu au dorit să demonstreze doar ideea că expunerea antrenamentelor de fitness pe Facebook poate ascunde probleme psihologice. Ei au decis să se ocupe, în general, de trăsăturile de personalitate care pot ieși la vedere prin intermediul postărilor de pe rețelele sociale. Pe lângă narcisism, ei și-au mai trecut descoperirile și prin filtrul încrederii de sine, al caracterelor extrovertit și agreabil, al deschiderii și al grijii.

Ce a mai reieșit din cercetare, vă întrebați? Că oamenii care vorbesc frecvent despre partenerii de viață sunt nesiguri. Sau că cei care iubesc să te țină la curent cu ce fac copiii lor sunt conștiincioși.

Voi îi suportați pe cei care se expun în exces pe Facebook?

surse info: independent.co.uk, sciencedaily.com, curiousmindmagazine.com

surse foto: curiousmindmagazine.com, dailypedia.com, gymbeastmode.com

 

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular