sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipExpoziție de fotografie:Remembering in order to forget

Expoziție de fotografie:Remembering in order to forget

Expoziţia de fotografie  “Rememberg in order to forget” (curator Sagi Refael) a fost expusă în luna ianuarie la Casa Zaritsky a Uniunii Artiştilor din Tel-Aviv, Israel, iar până pe 7 martie poate fi vizitată şi în Bucureşti la MNAC Anexa [National Museum of Contemporany Art]  din Calea Moşilor 62-68, etajul 3 .

Miri Mor porneşte în cariera de fotograf în 2008 când se mută cu familia înapoi în România , stabilindu-se în București. Artista numeşte aceste fotografii ”monumente ale aducerii aminte. Mor expune faţetele mai ascunse şi mai puţin ceremonioase. Fotografiile sunt pline de culoare, exprimând dorinţa artistei de a surpinde esenţa unei lumi care dispare, lumea unei arhive dintr-o instituţie naţională din Romania sau dintr-o bucătărie .

Miri Mor este captivată de locurile care păstrează trecutul şi care sunt ferite de ochii curioşi ai publicului în stare să distrugă esenţa timpului. Fotografiile sale degajă un aer vechi, de înăbuşire, uneori chiar în proces de putrefacţie. Artista  doreşte prin intermediul fotografiilor să pună întrebări despre simbolul acestora pentru timpul actual. Mor elaborează scenografii colorate în bucătării vechi cu farfurii, oale, borcane, cuţite, mese acoperite de muşamale cu motive florale pe care se află un cap de porc sau o găina jumulită.

Miri Mor este un fotograf autodidact care s-a lansat cu câţiva ani în urma reuşind să câştige premii importante în Isreal  la Fresh Paint 5 în 2012. În 2011 a reprezentat Israelul împreună cu Shachar Markus la Kunsthal Charlotenborg Museum din Copenhaga, iar anul trecut a fost printre primii zece câştigători ai Sony World Photography 2012 la categoria “Naturi statice”.

 

Text și foto: Cristiana Salahoru

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular