Expoziția World Press Photo se află în București

  0
  157

  627x0

  World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume și se pare că și-a deschis porțile și pentru cei care sunt curioși să observe. Este organizată de Fundația Eidos și va fi prezentă în Piața Universității până pe data de 26 mai 2013 în intervalul 11:00 – 21:00.

  Vernisajul se-ntâmplă pe data de 9 mai 2013 în cadrul unei gale ce va găzdui nume mari din cultură, politică și cunoscuți la nivel social, atât din România, cât și din străinătate. Printre susținătorii aprigi ai expoziției se află bine cunoscutul Festival George Enescu, ce este partener cultural. De asemenea, prezența festivalului va fi evidentă pe data de 9 mai, printr-un moment muzical ce va construi o scurtă avanpremieră pentru ediția din acest an.

  Expoziția este o inițiativă a unei fundații ce-i poartă numele, ce se află în Olanda și există încă din anul 1955. World Press Photo Foundation activează ca o organizație non-profit, independentă, ce se găsește în Amsterdam. Membrii militează pentru standarde valabile la nivel internațional (universal valabile) în ceea ce privește fotojurnalismul și fotografiile de tip documentar.

  Expoziția conține lucrări înscrise în concurs și sunt deschise publicului în fiecare an, aceasta „călătorind“ în peste 45 de țări și fiind aranjată în mai mult de 100 de locuri. Vizitatorii sunt extraordinar de numeroși. Nu știu dacă-s doar curioși sau sunt și pasionați. Sau chiar ambele. Cert e că le place fotografia.

  Pozele înscrise în concurs sunt și premiate, pe lângă faptul că-s deschise publicului și pot fi admirate cu plăcere. Acestea sunt cele care călătoresc prin toată lumea și promovate la nivel internațional. Recunosc, e o curiozitate.

  Din ce-am văzut, trecând pe-acolo, intrarea costă 7 lei. Un preț infim pentru această calitate. Eu o să merg să arunc niște priviri asupra pozelor. Cred că-mi va plăcea ce voi vedea.

   

   

  Sursă fotografii: www.adevarul.ro

  Redactor: Alexandra-Georgiana Andrei

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.