marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăExpoziția - eveniment „Piața, loc simbolic al orașului”, la Palatul Suțu

Expoziția – eveniment „Piața, loc simbolic al orașului”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București găzduiește joi, 17 noiembrie, începând cu ora 18:30, conferința „Periplu balcanic”, parte a seriei „Piața, loc simbolic al orașului”, direct legată de expoziția cu același nume de la Palatul Suțu.

Expoziția reunește fotografii ale piețelor urbane europene realizate cu o dronă profesionistă de Cătălin D. Constantin, editor de carte și lector universitar. Imaginile din expoziție dezvăluie detalii spectaculoase și sensuri simbolice ale piețelor din mai multe orașe europene. Sunt puse alături piețe din capitale celebre, de la marginile geografice ale Europei, precum Lisabona și Istanbul, și piețe puțin sau deloc știute, dar nu mai puțin interesante, cum sunt cele ale așezărilor aromâne din munții Pindului, cu miticul lor platan în centru, despre care va fi vorba în conferința de joi 17 noiembrie.

Susținută de arhitectul și profesorul Vasile Marcu, cu participarea arh. Mihai Stăncescu, conferința are ca punct de pornire piața așezării aromâne de la Băiasa (gr. Vovousa) din Grecia, proiectată chiar de arhitectul Vasile Marcu, a cărui familie are origini în această așezare.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 12 noiembrie și s-a desfășurat sub forma unei conferințe susținute de profesorul Vlad Alexandrescu, cu participarea directorului Muzeului Municipiului București, Adrian Majuru, a curatorului expoziției, Dan Lăcătuș și a realizatorului proiectului fotografic și antropologic, Catălin D. Constantin. Dorind a reproduce atmosfera și funcțiile unei piețe urbane, conferința a adus împreună peste 100 de participanți.

Expoziția „Piața, loc simbolic al orașului” poate fi vizitată până în data de 8 ianuarie 2017, de marți până duminică, între orele 10:00 – 17:30, la Palatul Suțu.

Următoarele conferințe de joi, la Palatul Suțu;

Conferința „Vindecări miraculoase – Ștefan Luchan” , cu Ioan D. Popa, 24 noiembrie, orele 18.30, la Palatul Suțu

Conferinta „Literatura si orasul: un catalog al formelor posibilie”, cu Andreea Răsuceanu, 8 decembrie, orele 18.30, la Palatul Suțu

Afis Conferinta Periplu Balcanicpoza vernisaj Piata loc simbolic al orasului

Ana Lazar
Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

Most Popular