Expoziția „Din generație în generație. O nouă Haggadah de Arik Brauer” la Galeria Creart

  0
  107

  Primăria Municipiului București, prin CreartCentrul de Creație, Artă și Tradiție, prezintă în premieră în România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Viena, expoziția Muzeului Evreiesc din Viena, „Din generație în generație. O nouă Haggadah de Arik Brauer”. Expoziția are loc în perioada 5 – 15 aprilie 2016, în preajma Pesachului, la Galeria Creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), iar intrarea este liberă, putând fi vizitată zilnic, între orele 10:00 – 18:00.

  Le dor va dor – din generație în generație
  „Transmiterea din generație în generație a memoriei unor evenimente majore constituie un important principiu evreiesc. Acest lucru este valabil cu precădere de Pesach, o sărbătoare celebrată primăvara. În fiecare an, în seara de Seder, care marchează începutul acestei sărbători, evreii din întreaga lume citesc povestea despre eliberarea evreilor din sclavie și despre exodul din Egipt – Haggadah shel Pesach – o carte specială, care este adesea ilustrată.

  În Haggadah se regăsesc texte biblice și rabinice, care includ instrucțiuni pentru desfășurarea așa-numitei seri de Seder. Familia reunită mănâncă bucate cu valoare simbolică și intonează cântece tradiționale. Cel mai tânăr dintre participanți întreabă despre semnificația serii, care este apoi explicată. Seara se încheie cu exprimarea dorinței: „La anul în Ierusalim!”

  Artistul vienez Arik Brauer a creat o nouă Haggadah. Cele 24 de lucrări de artă impresionante au fost prezentate în premieră la Muzeul Evreiesc din Viena. Aceste valoroase ilustrații oferă o perspectivă aprofundată asupra evenimentelor centrale din istoria evreilor. Ideea pentru această nouă Haggadah aparține antreprenorului vienez Erwin Javor.”

  Detalii pe: www.creart.ro și f/creartpmb

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.