Expoziţia ,,Colours”- despre optimismul din vestimentaţia tinerilor

0
811

,,Culori. În jurul nostru, al tinerilor. Suntem înconjuraţi de culori, e o vârstă minunată.“-Dragoş Voicu

DSC_0035

 Am auzit aceste cuvinte, într-o seară, mai exact marţi, pe 24 martie, când am avut plăcerea să particip la vernisajul expoziţiei naţionale de fotografie ,,Colours“ la F64 Studio. Plăcerea s-a materializat, de fapt, în momentul în care am descoperit fotografiile celor doi tineri fotografi, Dragoş Voicu şi Cătălina Cosma. El este student la chimie, iar ea este elevă la liceu, în ultimul an la un profil de matematică-informatică. Cu toate acestea, orientarea spre ştiinţe exacte a celor doi nu îi împiedică să îşi dezvolte pasiuni şi să îşi urmeze visurile.

DSC_0043,,Colours“ este primul proiect al lui Dragoş Voicu desfăşurat sub patronaj naţional, din partea Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România(AAFR) şi din partea Asociaţiei Euro Foto Art-Oradea(AEFA). Ideea expoziţiei se bazează pe felul în care îşi exprimă tinerii personalitatea prin intermediul vestimentaţiei. Alături de fotografiile sale, se regăsesc şi câteva fotografii ale Cătălinei Cosma.

De ce merită să vizitaţi expoziţia?

Pentru că e colorată şi optimistă. E modul prin care doi tineri încearcă să surprindă trăirile şi emoţiile altor tineri din jurul lor, bazându-se doar pe felul în care aceştia se îmbracă, deoarece e bine cunoscut faptul că atunci când vedem pentru prima dată o persoană, observăm în primul rând felul în care arată şi abia mai încolo trăsăturile comportamentale.

DSC_0037

Fotografiile celor doi ne inspiră să fim mai deschişi la minte. Cum a zis Cătălina, între ştiinţe şi fotografie nu e o diferenţă foarte mare, deşi aparent par total opuse, ambele se bazează pe ,,să observi şi să analizezi“.

DSC_0049

DSC_0018

Fotografiile lor nu au doar tehnică, ci au şi suflet. În cadrul vernisajului, fotograful Ioan Doru Vlădoiu a vorbit despre cât de important este să facem fotografii cu suflet, indiferent că le facem doar cu telefonul mobil sau cu un aparat profesional de fotografiat.

Până la urmă, nu haina îl face pe om, dar haina are un rol important în felul în care acel om este perceput de cei din jurul său şi cine ştie ce alte taine ale personalităţii mai putem descoperi privind vestimentaţia celor din jurul nostru?

Expoziţia este deschisă între 23 martie şi 4 aprilie în sala expoziţională de la F64 Studio.

Fotograf: Anca Arambaşa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.