luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăExpoziţia Bucureştiul în proiectele studenţilor Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Spiru...
Array

Expoziţia Bucureştiul în proiectele studenţilor Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret, la Palatul Suțu!

Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, vă invită astazi, marţi 19 aprilie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției „Bucureştiul în proiectele studenţilor Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret”, la Palatul Suțu.

Expoziţia propusă selectează cele mai reprezentative proiecte din ultimii doi ani, localizate în zone de interes ale Capitalei. Proiectele urmăresc inserarea armonioasă a obiectului de arhitectură în sit, cu punerea în valoare a ţesutului urban existent.

Dintre proiectele expuse, amintim: Reabilitarea Cinematografului şi a grădinii de vară Capitol; Locuinţe colective în zona Moşilor-Carol-Mântuleasa; Reactivarea hanurilor şi târgurilor de meşteşugari de pe Calea Moşilor; Conservarea, reabilitarea şi restaurarea Pasajului Villacrosse; Moara lui Assan; Ansamblu urban în vecinătatea Rezervaţiei Naturale Văcăreşti; Zonă rezidenţială cu clădiri joase în zona Lacului Pantelimon; câteva diplome pe amplasamente din Bucureşti ș.a.

Expoziția este deschisă până la data de 22 mai 2016, de marți până duminică, orele 10.00-18.00, la Palatul Suțu. Vă așteptăm!

Activitatea didactică din Departamentul Arhitectură al Universităţii Spiru Haret are drept caracteristică definitorie ponderea importantă, ca număr de ore şi număr de credite alocate, a disciplinelor vocaţionale: „Proiectare de Arhitectură”, „Sinteze de Arhitectură”, „Reprezentări în arhitectură”, „Proiect de specialitate”, „Proiect opţional”. Aceste discipline concentrează marea majoritate a corpului profesoral, fiecare an de studii având un coordonator de an.

Atelierul de arhitectură este punctul focal de sintetizare a cunoştinţelor practice și teoretice dobândite de studenţi. Majoritatea temelor o constituie proiectele arhitectural-urbanistice ce implică structurarea și organizarea coerentă a unor funcţiuni  complexe, ce duc la realizarea de compoziţii spațial-volumetrice care dialoghează armonios cu existentul arhitectural sau completează  situl natural.

Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular