Suntem foarte aproape de lansarea celei de-a 11-a ediții a festivalului internațional de performance contemporan – eXplore festival 2016.
Anul acesta începem festivalul la București de Noaptea Albă a Galeriilor – 30 septembrie – și îl încheiem la Iași – 10-13 noiembrie.
Evenimentele din București vor avea loc la WASP – Working Art Space & Production | Ion Minulescu 67-93.
Printr-un parteneriat pe termen lung, organizatorii – Asociația 4Culture și WASP Studios – au demarat, începând cu anul acesta, o colaborare intensă cu Centrul de Fotografie Contemporană din Iași. Astfel, în luna noiembrie, eXplore festival va prezența la Iași performance-uri, workshop-uri și conferințe, menite să stârnească interesul pentru performance-ul contemporan în rândul publicului tânăr din Iași și să conducă la o intensificare a colaborărilor dintre artiștii din România.
eXplore festival 2016 aduce în atenția publicului performance-ul contemporan printr-o serie de evenimente trans-disciplinare, ce au în prim plan cercetarea artistică, producția originală, mobilitatea și relația cu spațiul urban.
Pornind de la aceste direcții, ediția a 11-a propune o selecție internațională de artiști reprezentativi pentru momentul actual al dansului contemporan și performance-ului, explorând formate hibrid ce fac trimitere către diverse zone experimentale ale artei contemporane.

Dintre cele mai importante evenimente menționăm:

  • FOCUS: Austria, ce va include artiști din spațiul cultural austriac
  • Conferința Foreign Bodies, cu performance-uri și film documentar în premieră
  • O selecție a rezultatelor programelor de producție, cercetare și formare profesională, organizate la WASP pe parcursul anului 2016 – Platforma X, Visualizing the Sound șiGROWASP
Parteneri:

eXplore festival 2016 este un proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii, Administrația Fondului Național Cultural, cu suportul Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Life Long Burning, Cultural Programme
Producători: Asociația 4 Culture și WASP Studios.
Parteneri: Centrul de Fotografie Contemporană Iași, Liceul Teoretic „Scoala MEA”.
Activitățile din cadrul proiectului Foreign Bodies sunt finanțate printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României, în cadrul Programului pentru
Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.
Foreign Bodies este un proiect co-finanțat în anul 2016 de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Bilete și Rezervări:

– 25 lei – eXplore day / bilet pe seară
– 40 lei – eXplore weekend / bilet pe weekend
– 150 lei – eXplore festival pass / abonament festival

Biletele și pass-urile se rezervă online la contact@waspmagazine.com și se ridică la intrare cu cel puțin 15 minute înaintea spectacolului.

Studenții și elevii au intrarea liberă pe tot parcursul festivalului în baza rezervărilor și carnetelor de elev/student.

Evenimentul din deschiderea festivalului, de vineri, 30 septembrie va fi deschis publicului, cu intrare liberă, fiind inclus in circuitul Noaptea Alba a Galeriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here