Experiențe inedite ale studenților Universității Hyperion în cadrul proiectelor europene

0
82

În luna septembrie 2015, studenții Universitatii Hyperion, incluși în grupul țintă al proiectului POSDRU 139800 „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, au finalizat stagiul de practică, urmând ca la sfârșitul lunii să se prezinte la examenele de practică organizate în cadrul Facultății de Psihologie, respectiv Facultatea de Științe Exacte și Inginerești.

Coordonați de tutori, studenții de la specializarea Psihologie au efectuat practică de specialitate în cabinete individuale, în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihologică  și în cadrul unor asociații de terapie ocupațională, iar cei de la Științe Exacte și Inginerești au continuat cercetarile în domeniul tehnologiilor de vârf, atât în cadrul firmelor partenere, cât și în laboratoarele Universității Hyperion, singura instituție de învățământ din țară care desfășoară activități de cercetare în domeniul dronelor și al microcontrolerelor cu arhitectură ARM.

Studenții au asamblat și testat mai multe tipuri de quad-coptere și hexa-coptere realizate din materiale ușoare cu proprietăți fizice deosebite, pentru a optimiza performanțele și timpul de zbor. Cu această ocazie au remarcat îmbunătățirile substanțiale ale dronelor bazate pe noile microcontrolere cu arhitectură ARM pe 32 de biți. Ei au beneficiat și de câteva cursuri de pilotat multicoptere echipate cu stabilizatoare de imagine, precum și cu camere video digitale High Definition și Ultra High Definition de tip DSLR, pentru a obține imagini video și poze la rezoluții mari.

În urma acestor teste, studenții au conștientizat faptul că industria dronelor va avea parte de o continuă expansiune, datorită numeroaselor avantaje oferite atât în industria filmului sau fotografiei, cât și în diverse activități inginerești ce se desfășoară în locuri greu accesibile, utilizarea lor oferind soluția optimă pentru a reduce timpul necesar intervențiilor și a elimina eventualele riscuri cauzate de lucrul în zone de hazard. De aceea, cererea de personal calificat pentru operarea dronelor va crește semnificativ pe viitor.

Pe durata practicii studențești, au fost completate caiete de practică, iar tutorii din firmele partenere au completat fișele de observare – evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.