Experiența Red Bull ,,Can you make it” văzută prin ochii echipei ,,The extreme platypuses”

0
666

Competiția „Can you make it” organizată de cei de la Red Bull s-a bucurat de sute de participanți înscriși. 165 de echipe de studenți din aproximativ 55 de țări din întreaga lume au avut la dispoziție șapte zile pentru a traversa Europa, având ca singur sprijin financiar 25 de doze de Red Bull. Participanții nu numai că s-au bucurat de o călătorie plină de aventuri, provocări, situații dificile sau chiar extreme, dar, în același timp, au trebuit să fie niște buni strategici, inventivi, energici, foarte deschiși și prietenoși. Parcursul fiecărei echipe formate din câte trei membri s-a putut urmări de-a lungul celor șapte zile online, pe Red Bull TV.

Curioși să aflăm mai multe amănunte chiar de la participanți, am stat de vorbă cu Paul Dovan, un împătimit al aventurilor și student al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, care ne-a vorbit cu drag și cu mult entuziasm despre experiența lui și a echipei sale, The extreme platypuses, clasată pe locul 13 în competiția Red Bull „Can you make it”.

1. Cum ați aflat de provocarea celor de la Red Bull și ce v-a determinat să participați?

Eu și cu Robert tocmai ne întorsesem de la revelion și ne-am oprit să luăm ceva de la McDonald’s. Ne-am așezat la masă, am început să mâncăm și după ceva timp am primit un mesaj de la o colegă de facultate din același an cu mine. Spunea că ar vrea să facă echipă pentru „Can You Make It?”. Nu știam ce este, așa că am căutat pe Google. După ce ne-am uitat la video-ul de promovare ne-am dat seama că este o șansă unică și că trebuie să profităm neapărat de ea.

Pentru noi experiențele inedite sunt foarte importante, iar în cadrul acestui concurs aveam ocazia să strângem multe povești demne de povestit nepoților, lucru care s-a și întâmplat. Știam de la început că este posibil să dormim pe străzi și să trecem prin momente grele, dar depășirea limitelor reprezintă tot farmecul, nu?

2. Cum ați ajuns să formați echipa? De ce i-ați ales numele ,,The extreme platypuses”?

Inițial, colega de facultate făcea parte din echipă, dar ne-am dat seama că nu o cunoșteam. În schimb, știam o altă fată care se potrivea perfect în echipa noastră, Aria. I-am explicat situația fetei, i-am mulțumit, apoi Aria a venit în echipă la pachet cu veșnicul ei entuziasm.

Am început să ne gândim la un nume, iar eu pot să fac ca ornitorincul Perry din „Phineas and Ferb”, so why not? Am dat un Google și semnificația ornitorincului descria fix spiritul echipei: mereu în căutarea dezvoltării, un spirit curios. Am zis că sună interesant „platypuses”, dar mai lipsea acel feeling de Red Bull, așa că, brusc, a apărut și al doilea element și s-a născut „The Extreme Platypuses”.

Apoi a urmat realizarea video-ului. Trei zile de tras și puțin stres. Cosmin Mitu de la ROMERCIAL (YouTube Vlogger) a fost binefăcătorul nostru și ne-a modelat ideile, adăugând glamour-ul de care aveam nevoie. So cheers to you, Cosmin, for helping three crazy kids!

IMG_8802

3. Ce fel de provocări ați întâmpinat și care a fost cea mai ,,memorabilă” dintre toate?

Cei 24 de kilometri parcurși pe jos cu ghiozdane de 12 kilograme în spate, dormitul pe băncile din parc, alergările după trenuri, încercările de a convinge oamenii să ne lase să dormim măcar pe podelele din sufrageriile lor, „dușul” sub o cascadă a cărei apă venea de pe munte și era rece ca gheața, construitul oamenilor de zăpadă pe vârf de munte la 3000 de metri înălțime, toate au fost fun și grele, dar provocarea care strălucește cel mai tare dintre toate este dormitul în gara din Lyon. Încercasem să facem challenge-uri toată seara și era prea târziu ca cineva să ne primească în gazdă, așa că a trebuit să dormim pe pietre mai reci decât orice cascadă, alături de mulți șobolani și hoți care verificau ocazional dacă dormim pentru a ști dacă se pot servi din ghiozdane. Ne bucurăm că am trecut prin așa ceva, a fost epic!

ddd

4. Ce ați mâncat, unde ați dormit și cu ce ați călătorit dintr-o țară în alta?

Am călătorit numai cu trenuri și am ajuns la performanța de a merge cu TGV-ul în ultima zi. Atunci când nu alergam după trenuri, mergeam în fast food-urile din gări sau din jurul lor și oamenii ne ajutau cu drag după ce auzeau povestea noastră. Fie cei care lucrau acolo ne dădeau produse pe gratis, fie oamenii de la coadă ne cumpărau ceva. Aria pot spune că și-a asumat rolul de food provider. She is a girl, you know the drill. Treaba se complica la cazare. Am dormit de trei ori pe străzi (în parc, în gară și lângă Turnul Eiffel), dar am dat și de oameni extraordinari care ne-au primit la ei. Fiica unui ministru din Nepal, care este un om minunat, un îngrijitor al unui hostel și patronii unei cabane. Desigur, cum dormeam destul de puțin noaptea, ne completam orele de somn in trenuri.

5. Cum e ca singurul vostru sprijin să fiți doar voi și câteva doze de Redbull?

Ăsta era cazul celorlalte echipe. Noi de la plecarea din București ne-am împrietenit instant cu o altă echipă din România, „RYB Squad”, și la start am decis să mergem împreună prin această aventură. Șase oameni, fiecare cu umor, am făcut ca săptămâna aceea să fie o continuă criză de râs. Din a doua zi s-a format „Romerica”, o fuziune dintre noi, „RYB Squad”, și „The Wing Women”. De atunci am cucerit Europa până la sfârșitul săptămânii în formula de nouă. Ne ajutam la orice challenge, chiar dacă eram, practic, adversari. Mâncarea, oricât de puțină, o împărțeam între noi toți. Fiecare echipă se pricepea la ceva anume și ne completam reciproc. S-a format o familie și toți de la Red Bull erau surprinși când vedeau că noi călătorim împreună, lucru ce a dus la mai multe apariții la Red Bull TV, which was the big thing for every team.

poza grup

6. Ce calități ale voastre considerați că au contribuit la spiritul de echipă?

Nu ne-am certat niciodată și suntem mândri de asta. Cred că se datorează comunicării noastre eficiente, capacității de a ne controla emoțiile și, bineînțeles, umorului. Robert avea remarci epice pentru situații ceva mai grele, Aria începea să danseze din când în când și ne prindea în dansul ei, iar eu cântam melodii celebre care se potriveau momentului. Asta ne-a ajutat cel mai mult, să nu luăm lucrurile atât de în serios și să ne bucurăm de experiență. Atunci când am format „Romerica”, deschiderea de care dădeam dovadă a ajutat foarte mult și, de asemenea, onestitatea, care este foarte importantă. Dacă apărea o problemă nu ne feream de ea, ci o discutam până când o rezolvam.

dss

7. Cum ar trebui să arate „candidatul ideal” în această competiție?

Trebuie să fie o persoană deschisă către experiențele noi și către provocări, să poată risca, să fie pregătit de momente grele, să fie adaptabil, energic, optimist, sociabil, corect, să știe cum să transforme momentele proaste în unele bune și memorabile, să aibă simțul umorului bine dezvoltat (ajută când dormi cu șobolanii) și, nu în ultimul rând, să aibă un strop de nebunie.

aaa

8. Cum ați fost percepuți de străini? Au fost interesați să afle mai multe despre voi și ceea ce faceți?

Toți străinii ne-au lăsat să ne spunem povestea până la capăt și au ascultat cu atenție, mai ales conductorii. Oamenii erau curioși când auzeau că trebuie să străbatem Europa fără bani și fără telefoane și ascultau fascinați cu zâmbetul pe buze ce aveam de spus. Am rămas uimiți de bunătatea oamenilor și cât de sincer ne urau „succes” la sfârșitul discuției.

9. Ați putut interacționa cu celelalte echipe?

Da, așa cum am spus și mai sus, am format o adevărată familie. Pe lângă echipele cu care am călătorit, ne-am mai întâlnit și cu altele pe parcursul drumului și de fiecare dată ne opream să ne salutăm și să vorbim, puțin sau mult, în funcție de cât de grăbiți eram. Când două echipe se întâlnesc, se produce zâmbetul „Can You Make It?”. Trebuie să trăiești experiența ca să înțelegi.

10. Ați mai repeta aceeași experiență? Dacă da, ce ați vrea să păstrați și ce ați vrea să schimbați?

DA! Am repeta experiența oricând și chiar o vom face. Nu avem nimic de schimbat, a fost genial, fix așa cum a fost. Ne-a ajutat să ieșim din mediul cu care eram obișnuiți și ne-a făcut să realizăm și mai bine cât de mare e de fapt lumea și câte ai de văzut în viața asta. O să ținem urechile ciulite pentru orice eveniment de genul ăsta și nu numai. Dacă „aventură” și „distracție” sunt cuvintele care descriu evenimentul, noi o să fim prezenți.

kfjdlsjf