Experienţa la Neversea 2018

0
1116

Neversea a fost primul festival de muzică la care am participat. Acesta a avut loc în perioada 5-8 iulie 2018, pe plaja Modern, din Constanţa.

Neversea was amazing, o să încep prin a spune asta fiindcă a fost un festival la care lumea s-a distrat pe cinste. În primul rând, oamenii care s-au ocupat de organizare au făcut o treabă excelentă, de la jocul luminilor, la amplasarea corner-urilor și alegerea partenerilor, până la pază și ordine, totul s-a încadrat în standardele unui festival european.

În al doilea rând, artiștii au făcut un show de excepție. Au fost patru nopţi pline de muzică bună, energie la nesfârşit şi peste 200 de artişti care au urcat pe scenele festivalului, încântând public numeros.

 

PROGRAM NEVERSEA

În prima zi au urcat pe Main Stage artişti precum: Manuel Riva & Alexandra Stan, Alle Farben, Lucas & Steve, Alan Walker, Yellow Claw, Hardwell, GTA.

Seara de vineri a debutat cu Irina Rimes, Jonas Blue, Kungs, Redfoo, Aloe Blacc, Galantis şi s-a încheiat cu Steve Angello și Aron Chupa. În ceea ce priveşte ziua de sâmbătă, cele zeci de mii de oameni s-a bucurat de : Alex Parker, Carla’s Dreams, The Him, John Newman, Tujamo, Sunnery James & Ryan Marciano și mult așteptatul DJ Armin van Buuren, pentru prima dată la festivalul Neversea, neratat de la Untold.

 Distracţia a durat până dimineaţa, iar cel mai superb moment mi s-a părut cel din ziua de sâmbătă, când DJ-ul faimos, Armin van Buuren ne-a fascinat cu muzica trance, îmbinată cu un răsărit ca în poveste şi cu steagul României, ce flutura în zare.

In ultima zi de festival, artiști precum: Jose Am, Paul Damixie, Vama, The Script, Scooter,  W&W, Axwell Λ Ingrosso și Steve Aoki, au tinut oamenii lângă scenă, pentru a -şi încărca bateriile pentru săptămânile de după festival.

Pe celelalte scene au concertat peste 30 de artişti, printre care se numără: Premiesku, Macanache, Paraziţii, Chase&Status, Jan Blomquist, Viken Arman şi mulţi alţii.

 

De ce să vii la Neversea? Merită banii plătiți?

Am să încep cu a doua întrebare, urmând să detaliez de ce merită să plătești un bilet de 247 lei sau 493 lei petru un abonament de patru zile. Ei bine, da, merită toți banii. La un astfel de festival nu trebuie să îți uiți aparatul foto sau telefonul, în plus, trebuie să te asiguri că ai destulă memorie, fiindcă vă garantez că fiecare moment merită imortalizat. Unele standuri ale partenerilor sunt de-a dreptul fabuloase. Lumini, culoare, creativitate, spontaneitate, toate te vor surprinde.

Mai mult, poți experimenta o grămadă de senzații sau poți câștiga diferite premii. Mâncarea este variată și sigur îți găsești ceva pe gustul tău. Ca prețuri, trebuie să mărturisesc că nu este tocmai ieftin, adică îți trebuie ceva bani pentru a mânca. Și pentru băuturi la fel. Pentru a vă face o idee, cel mai ieftin burger costă 25 lei, cartofii prăjiți undeva la 10-15 lei, iar un fresh alți 15 lei, popcorn 15 lei, iar o apă plată 7 lei.

Banii cash erau introdusi pe brăţara de acces, iar când îţi făceai check-out, extrăgeai banii rămaşi. Fotolii, hamace, perne şi multe alte locuri unde te puteai relaxa şi admira întregul eveniment.

Trebuie să mai menționez și de asemenea să laud faptul că extistau cornere unde îți puteai încărca telefonul. Mărturisesc că aici erau cozi mereu, pe lângă mâncare și toalete. Și că tot veni vorba de toalete, surprinzător erau curate, adică puteai mege lejer. La fel și curățenia de pe plajă, erau oameni care se ocupau constant de acest lucru.

Voluntarii erau plasaţi în fiecare punct cheie al festivalului şi te îndrumau dacă aveai nevoie de ajutor.

De ce aș alege Neversea în defavoarea Untold?

Este strict părerea mea, dar view-ul de la mare nu se compară cu nici o altă priveliște. Am apucat să prindem răsăritul. Nimic nu se compară cu o muzică bună, o bere sau o limonadă și acea priveliște. Același îl lucru pot spune și de apus. În plus, ziua poți face plajă. Nu există o plajă amenajată în interiorul festivalului, cum de altfel, nici accesul la mare nu este permis, dar în apropiere poți găsi plaje unde să te relaxezi.

Neversea înseamnă oameni care ştiu să se distreze, plini de entuziasm şi energie, chiar dacă festivalul presupune şi ore de nesomn. Neversea creează conexiuni, oamenii vibrează pe muzica DJ-ilor şi a cântăretilor, fredonează melodiile preferate ţi nu mai ţin cont de căt de diferiţi suntem între noi, ci faptul că toţi suntem animaţi de aceleaţi ritmuri şi emoţii.

 

Transportul la Neversea

Fiind studentă, am beneficiat de gratuitatea trenurilor. Trenul nu a avut întârziere, am avut aer condiâionat. Ajunsă la gara din Constanţa, puteai călători către festival cu o mulţime de autobuze speciale, care circulau des, la orice oră. Biletul costa 1,50 lei şi exista şi versiunea de abonament RATC valabil 24 de ore, la preţ de 5 lei pentru orice autobuz din Constanţa. De asemenea, puteai opta si pentru taxi, dar preţul era mult mai mare, comparativ cu cel al autobuzelor. Totodată, puteai alege Constanta City Tour, autobuzele etajate, biletele le procuri din autobuz şi au pretul de 3 lei. Traseul acestora începea de la gară, continua prin centrul vechi, prin portul Constanţa, finalizându-se în capatul de nord al staţiunii Mamaia.

 

Eu mi-aş dori să mai merg şi la celelalte ediţii Neversea, care cu siguranţă vor fi din ce în ce mai bune. Ne vedem acolo!