Experienţa de angajat în timpul studenţiei – un drum cu provocări, uneori necesar şi întotdeauna educativ

0
118
Sursă: Pexels

Există tineri care îşi primesc primul salariu în urma terminării studiilor, dar şi tineri care se angajează mai devreme, unii încă de la 16 ani în liceu şi unii la facultate. Motivele acestora variază, pentru unii, să fii angajat este o necesitate, iar pentru alţii un pas spre dezvoltare personală şi spre a cunoaşte ce înseamnă să te poţi descurca singur. Am vorbit cu câţiva tineri români care au intrat devreme pe piaţa muncii, care mi-au împărtăşit experienţele lor în ceea ce priveşte motivaţia şi gestionarea timpului.

Venitul propriu şi sentimentul de independenţă

Raluca Creţu, aflată acum în anul II la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj-Napoca, la specializarea Sănatate Publică, s-a angajat prima dată în vara anului 2019, după ce a terminat clasa a XI-a, la un restaurant din Bacău, Snobbish Burger. Aceasta a revenit aici în fiecare vară: „Aveam nevoie de bani inițial, voiam să-mi cumpăr cât mai multe lucruri pe care nu voiam să le cer de la ai mei și ulterior mi-a plăcut atât de mult meseria și mediul de muncă încât m-am intors.”, a relatat Raluca.

Totuşi, pentru un tânăr angajat aflat în vacanţă, poate apărea problema timpului liber. Raluca declară că a avut momente în care a simţit că ar vrea să se bucure mai mult de vară, când prietenii își făceau planuri la care nu putea merge pentru că a doua zi lucra, însă a reuşit mereu să găsească un mod de a îmbina timpul liber cu cel dedicat serviciului.

Job-urile pot deveni pentru studenţi o necesitate

În ultima perioadă, unii studenţi au început să lucreze din dorinţa de a se întreţine singuri, având în vedere contextul pandemic şi cursurile online care pot, în unele cazuri, să le asigure timpul necesar pentru a se ocupa de mai multe lucruri.

Pentru Raluca Dârjan, studentă acum la FSPAC, la specializarea Jurnalism, motivele pentru care s-a angajat sunt diferite. Mi-a povestit despre necesitatea ei de a se angaja şi despre îmbinarea studiului cu munca.

Înscrisă prima dată la facultatea de Drept din Târgul Mureş în anul 2019, aceasta a renunţat după primul semestru şi s-a angajat la Office Shoes pentru a strange nişte economii. Visul acesteia era de a merge la facultate la Cluj şi de a se muta aici, fapt care s-a împlinit după câteva luni de muncă.


Când s-a întors acasă s-a angajat iar, motivaţia fiind de data această una diferită: „În primăvară înainte de Paşte, când am venit acasă, am primit un telefon în care prietenii mi-au propus să merg la mare. Părinţii mei au fost de acord cu ideea doar dacă reuşeam să îmi strâng singură banii. M-am angajat la Sephora, un loc unde chiar îmi doream să ajung. Deşi îmi împlinisem scopul iniţial, am constatat că de fapt era mai mult decât mi-am dorit şi am decis să nu renunţ. De aceea, încă lucrez aici şi acum, în anul II de facultate. Mă ţine atentă 100% şi nu am timp să mă gândesc la alte probleme. Este oarecum terapeuitc, deşi este foarte obositor.

Gestionarea timpului

Andrei Boatcă, student la politehnică, şi-a desfăşurat perioada de practică obligatorie de trei luni în vara anului 2020. În primăvară, acesta a aplicat la Softvision, o firmă aflată printre recomandările facultăţii şi a fost recrutat de aceştia. A lucrat ca Front-end Developer în acea vară. Ulterior, acesta a rămas în timpul anului 4 de facultate la aceeaşi firmă, semnând cu aceştia un contract şi devenind angajat.

El spune că la început a fost greu să îşi gestioneze timpul, dar a găsit soluţii şi s-a adaptat: „Am început sa efectuez laboratoare şi seminare cu alt grupe de la facultate, lucru care m-a ajutat să îmi fac prezenţele, dar şi să îmi cunosc mai mulţi colegi.

Un program încărcat te face să apreciezi altfel timpul

Pentru Raluca Dârjan, momentul în care s-a angajat, înainte de începerea examenelor, nu a fost unul potrivit. „A fost destul de greu pentru că atunci mă adaptam la locul de muncă şi aveam şi de învăţat pentru sesiune şi de terminat anumite proiecte pentru facultate. Pe timp de vară a fost bine, însă anul acesta, de când a început facultatea, am avut două săptâmâni de adaptare destul de grele. Încerc mereu să fiu prezentă 100% la muncă şi să pot şi să ţin pasul cu facultatea.”

angajat
Pentru un concurs, un angajat Sephora trebuia să facă un face-chart despre povestea unui parfum. Raluca este cea care a reprezentat magazinul cu lucrarea sa, luând locul doi pe ţară.

Locul acesta de munca m-a disciplinat foarte tare pentru că un program foarte încarcat te face să îţi calculezi altfel timpul şi să îl apreciezi altfel. Înveţi să prioritizezi activităţile mai importante.”

Primele impresii şi primele lecţii

Având un job, Andrei spune că a început să simtă că munceşte pentru el, nu pentru note, cum făcea la facultate. El consideră că a dobândit cunoştinţe pe care este posibil să nu le fi avut dacă se mulţumea doar cu activitatea din facultate. Socializarea cu echipa de la locul de muncă l-a făcut să iasă din zona sa de confort.

Raluca Creţu subliniază capacitatea de a comunica cu adulţii şi abilităţile practice pe care le-a învăţat fiind ospătar: „Personalul era în mare parte format din oameni de peste 30-40 de ani şi am învățat cum să relaționez cu ei. Am învăţat ce este munca în echipă și cum să mă apropii de colegi ca să existe o relaţie de prietenie între noi.”

Raluca ţine în mâini tortul săptâmânii. Acum doi ani, acesta se prepara în fiecare săptămână şi se vindea la felie.

„Am învăţat ce înseamnă să fii ospătar şi am început să apreciez mult mai mult această meserie. Atribuţiile unui ospătar presupun relaționarea cu clienții, atenția la nevoile lor, promovarea și recomandarea de produse, abilitatea de a ţine mai multe farfurii în mână, folosirea unui espressor și alte lucruri practice.”, a mai spus Raluca.

Lecţiile dure fac parte din proces

În cazul Ralucăi Dârjan, deşi îi place locul de muncă pe care îl are acum, job-ul pe care l-a avut între facultăţi a învăţat-o nişte lecţii destul de dure. După ce a renunţat la Facultatea de Drept, ea simţea că a dezamăgit oamenii şi voia să lupte pentru visul ei de a merge la facultate în Cluj, aşa că a hotărât să se angajeze.

La acest loc de muncă, ea s-a lovit de probleme care apar într-un colectiv mare, din punct de vedere social şi emoţional: „Din cauza faptului că eram mai mică şi nu mai lucrasem într-un colectiv aşa de mare, nu m-am integrat . Aveam anumite obiceiuri, gesturi, reacţii de care nu eram constientă, care pe ceilalţi îi deranjau foarte tare. Mă bucur că în urma acestei experienţe sunt mai răbdătoare şi am învăţat cum să îmi controlez reacţiile şi să comunic eficient.”

Deşi această perioadă a fost stresantă şi obositoare pentru Raluca, dorinţa de a se muta la Cluj a determinat-o să rămână: „Timpul era scurt, era decembrie şi în vară trebuia să găsesc un loc unde să mă mut şi aveam nevoie de bani să îmi plătesc chiria pe câteva luni. M-am mutat împreună cu un amic foarte repede şi toate economiile noastre au fost consumate pe plata chiriei, chiar dinainte să înceapă facultatea. Deşi acest lucru m-a demoralizat, nu regret această experienţă, deoarece am învăţat cum să îmi gestionez banii şi ce înseamnă să te întreţii singur.

Sfaturi pentru tinerii care vor să se angajeze

Andrei recomandă tinerilor care au posibilitatea de a face internship-uri în domeniul studiului să accepte orice oportunitate. Deşi de multe ori acestea nu sunt plătite, el consideră că cel mai important este să prinzi experienţă şi în timp, poţi ajunge să fii salariat. Totuşi, Legea 176/2018 stipulează că organizaţia în cadrul căreia îţi desfăşori internship-ul are obligaţia de a-ţi plăti o indemnizaţie în cuantum de cel puţin 50% din salariul minim brut. Andrei mai mărturiseşte că o provocare de care s-a lovit la început a fost acceptarea faptului că nu are încă destule cunoştinţe, dar a reuşit să nu lase acest fapt să îl împiedice din a continua.

Raluca Creţu consideră că vârsta de 17 ani este potrivită pentru un prim job, pentru că nu este atât de devreme încât să poţi spune că nu ai avut suficientă libertate în adolescenţă. Conform acesteia, important este să nu se suprasolicite şi astfel, munca poate fi plăcută.

Raluca Dârjan recomandă, de asemenea, tinerilor să se angajeze, chiar şi în timpul facultăţii, însă menţionează câteva condiţii. Valorificând experienţele ei, aceasta recomandă să nu se angajeze într-un loc în care nu se regăsesc şi se simt epuizaţi pentru că „nu trebuie să ajungi într-o stare de burnout de la o vârstă atât de fragedă.”

De asemenea, ea pune accentul pe perioada în care se gândesc să se angajeze: „Niciodată să nu se angajeze într-o perioadă în care sunt foarte solicitaţi şi la facultate, cum ar fi în sesiune pentru că întotodeauna un loc de muncă nou va necesita multă atenţie şi implicare.

Tinerii se angajează din motive diferite şi la vârste diferite. Pentru unii, obţinerea unui loc de muncă a fost o dorinţă de a face ceva nou şi o oportunitate de a-şi dezvolta anumite abilităţi, iar pentru alţii, o posibilitate de a obţine un venit. Pe parcurs apar situaţii dificile, în special la primele locuri de muncă, dar fiecare experienţă aduce tinerilor multe beneficii pentru dezvoltarea lor personală.

Citeşte şi: Peste 700 de joburi disponibile pentru tineri la nivel național în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.