Experience Pata-Rât – campania îndrăzneață a trei studente de la Cluj

0
480
experience pata-rat
Logo-ul campaniei de informare

Află mai multe despre „Experience Pata-Rât” – campania care luptă împotriva poluării și care promovează colectarea selectivă!

Nu mai este un secret faptul că cele mai faine evenimente se petrec la Cluj! Și nu, aici nu ne referim doar la renumitele festivaluri de muzică! Anual, în Cluj Napoca, se desfășoară o multitudine de campanii și activități de ordin civic, menite să contribuie la bunăstarea și schimbarea în bine a societății locale!

De această dată, un grup de trei studente în anul I la Publicitate (pe numele lor Denisa Goran, Diana Cornea și Raluca Bajura) s-au hotărât că este timpul pentru o schimbare, așa că au început o campanie de mediu în cadrul unui curs la facultate, sub numele de “Experience Pata-Rât”.

Groapa de gunoi – un munte de poluare

Pentru cei care nu știu, Pata-Rât este locul unde este amplasată groapa de gunoi a Municipiului Cluj-Napoca. Acest loc este considerat periculos din cauza factorilor poluanți cauzați de către deșeurile adunate de-a lungul anilor. Campania fetelor s-a desfășurat în rândul studenților, având ca scop informarea acestora în legătură cu problemele de mediu cumulate în timp la groapa de gunoi.

Așadar, în cadrul campaniei s-au îmbinat elemente de gamification, precum și activități interactive. S-a dorit, în principal, producerea unei schimbări în atitudinea studenților cu privire la colectarea selectivă. De la jocuri prin care se evidențiază importanța reciclării și până la discuții libere cu studenții, acestea consideră că orice încercare de schimbare pornește de la generațiile care vin din urmă. De aceea, este necesar ca tinerilor să le fie prezentate problemele care vizează mediul în care trăiesc, și nu numai.

Deși sunt la început de drum, fetele sunt încrezătoare că vor reuși să aducă beneficii în rândul societății prin viitoarele campanii implementate și prin calitatea de “full-time volunteer”.

Aflați mai mult despre eveniment pe pagina de Facebook Experience Pata-Rât.