luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipExperience Pata-Rât - campania îndrăzneață a trei studente de la Cluj

Experience Pata-Rât – campania îndrăzneață a trei studente de la Cluj

Află mai multe despre „Experience Pata-Rât” – campania care luptă împotriva poluării și care promovează colectarea selectivă!

Nu mai este un secret faptul că cele mai faine evenimente se petrec la Cluj! Și nu, aici nu ne referim doar la renumitele festivaluri de muzică! Anual, în Cluj Napoca, se desfășoară o multitudine de campanii și activități de ordin civic, menite să contribuie la bunăstarea și schimbarea în bine a societății locale!

De această dată, un grup de trei studente în anul I la Publicitate (pe numele lor Denisa Goran, Diana Cornea și Raluca Bajura) s-au hotărât că este timpul pentru o schimbare, așa că au început o campanie de mediu în cadrul unui curs la facultate, sub numele de “Experience Pata-Rât”.

Groapa de gunoi – un munte de poluare

Pentru cei care nu știu, Pata-Rât este locul unde este amplasată groapa de gunoi a Municipiului Cluj-Napoca. Acest loc este considerat periculos din cauza factorilor poluanți cauzați de către deșeurile adunate de-a lungul anilor. Campania fetelor s-a desfășurat în rândul studenților, având ca scop informarea acestora în legătură cu problemele de mediu cumulate în timp la groapa de gunoi.

Așadar, în cadrul campaniei s-au îmbinat elemente de gamification, precum și activități interactive. S-a dorit, în principal, producerea unei schimbări în atitudinea studenților cu privire la colectarea selectivă. De la jocuri prin care se evidențiază importanța reciclării și până la discuții libere cu studenții, acestea consideră că orice încercare de schimbare pornește de la generațiile care vin din urmă. De aceea, este necesar ca tinerilor să le fie prezentate problemele care vizează mediul în care trăiesc, și nu numai.

Deși sunt la început de drum, fetele sunt încrezătoare că vor reuși să aducă beneficii în rândul societății prin viitoarele campanii implementate și prin calitatea de “full-time volunteer”.

Aflați mai mult despre eveniment pe pagina de Facebook Experience Pata-Rât.

Mirela Frățilă
Sunt studentă la Facultatea de Comunicare si Relații Publice, SNSPA, am 18 ani și iubesc muzica, dansul, plimbările lungi și să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place sa descopăr oameni și locuri noi, deci îmi doresc să pot călători cât mai mult. Privesc cu optimism spre viitor si sper să realizez tot ce îmi propun.
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular