luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipExistă viață și după prezidențiale

Există viață și după prezidențiale

„In politics, stupidity is not a handicap” ― Napoleon

Adevăr grăiește gura păcătosului. Politica rămâne pentru mine un mister, un lucru pe care cu cât încerci să îl înțelegi, cu cât te străduiești să îl faci să aibă sens, să îl raționalizezi, cu atât de pierzi mai mult. Și apoi nici nu îți vei mai aminti de unde ai început și de ce. Ăsta este și scopul ei până la urmă, să te zăpăcească, să te învârtă ca într-un carusel până ți se face rău. Și reușește în mare măsură să facă acest lucru pentru că… să fim serioși, cine rezistă mai mult de câteva ture într-un rollercoaster? Am ajuns să cred că trebuie să fii „nebun” să te avânți în acestă lume, pentru că vorbim de o lume complet diferită decât cea pe care o știm atunci când vine vorba de politică. E ca și cum te-ai duce în junglă fără să te aștepți că vei întâlni tot felul de animale prădătoare care abia așteaptă hrana.

De la începutul alegerilor s-a declanșat o întreagă nebunie care continuă. Cu mic cu mare, care mai de care mai pregătiți, mai înfipți, cu o dorință care clocotea de ceva vreme, au început nenumărate dezbateri pe seama candidaților. Care ar fi mai bun, care ar fi mai rău. Fiecare avea părerea lui, argumentată sau nu, și nimeni nu îndrăznea să clipească atunci când o spunea. Ce mi se pare trist este că s-a ajuns într-un punct în care în politică nu poți alege între candidați buni și răi. Se merge pe sistemul: din mai multe rele, îl aleg pe cel mai puțin rău. Dacă vă consolează cu ceva, să știți că acest sistem este valabil atât la noi, cât și peste ocean. Și nu doar acolo, peste tot în lume. Spaniolii au o vorbă: „La hierba mala nunca muere!” Cred că acest proverb vrea să spună că mereu trebuie să luptăm pentru dreptate, pentru drepturile noastre și să nu ne lăsăm călcați niciodată în picioare. Dacă am câștigat o bătălie, asta nu înseamnă că am câștigat războiul. Remember! Evil never sleeps!

v foe vendetta

Vorbeam mai sus de misterul în care este învăluită politica. Eu nu am avut, nu am și nici nu voi avea încredere în politicieni. Nu îmi stă în fire. Și asta nu pentru că nu vreau, ci pentru că știu că în cele din urmă voi fi dezamăgită. Iată ce spunea William S. Burroughs „A paranoid is someone who knows a little of what’s going on.” Știm atât de puține, încât mi-e teamă că nu știm nimic. Da. Să ne bucurăm atunci când trebuie să ne bucurăm, dar să gândim la rece și să fim conștienți că nu l-am apucat de picior pe Dumnezeu.

„My concern is not whether God is on our side; my greatest concern is to be on God’s side, for God is always right.”- Abraham Lincoln

Sper că ați mers la vot!

the ch 1

Sursă foto: TheChronicle.

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular