vineri, mai 24, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleEvoluţia industriei traducerilor. Primul magazin online de profil

Evoluţia industriei traducerilor. Primul magazin online de profil

Spunem adesea că trăim în ,,era tehnologiei’’, iar aceasta ne face viața de zi cu zi mai ușoară. Acum putem plăti facturi online sau cumpăra haine fără să fim nevoiți să mergem prin magazine. Totul se rezolvă cu un click. Te-ai gândit vreodată că există un magazin online dedicat traducerilor? Ei bine, în România, până acum câteva zile nu exista. În 20 martie 2018, s-a lansat primul magazin online destinat traducerilor din România (www.e-trad.ro), iar astăzi Ariana Tuţac (digital marketing & promotion responsible) ne vorbește despre acest proiect.

magazin online
Ariana Tuţac

1. Când ați constatat că, pe piața din România, este nevoie de un magazin online de traduceri?

Odată cu digitalizarea lumii în care trăim, comenzile online și plata cu cardul sunt la fel de comune ca mijloacele de transport. Un simplu magazin de cartier care nu permite clientului plata cu cardul este perceput de acesta ca fiind învechit.

În acest context, firmele din toate domeniile trebuie să facă față provocării de a ține pasul cu tehnologia, iar industria traducerilor nu face excepție. Așa că am înțeles că este timpul pentru deschiderea unui magazin online de traduceri, în același fel cum există magazine online pentru electronice, haine, etc. Facilitarea achiziției de traduceri online, fără interacțiune fizică, drumuri inutile și timp pierdut, este mai mult decât binevenită în România.

În acest scop, am creat primul magazin online de traduceri din România dedicat persoanelor fizice și IMM-urilor, platformă de unde clienții își pot comanda traducerea dorită în mai puțin de patru minute, direct de pe telefon și pot plăti… tot de pe telefon.

2. Care a fost feedback-ul oamenilor după ce a fost lansat magazinul online?

Deși am lansat platforma doar de câteva zile, feedback-ul a fost pozitiv și încurajator pentru noi. Clienții apreciază rapiditatea cu care se poate lansa o comandă și faptul că nu e nevoie să se deplaseze fizic până la un birou de traduceri.

3. Cum funcționează această platformă?

Platforma e „userfriendly” și concentrată pe a oferi utilizatorului o experiență plăcută și rapidă (poți să lansezi o comandă în mai puțin de patru minute).

Concret, chiar de pe prima pagină a website-ului îți poți alege limba sursă, limba țintă, serviciul dorit, deadline-ul, numărul de pagini și poți încărca documentul. După efectuarea acestor pași, ai la dispoziție trei pachete de oferte: BASIC, STANDARD și PREMIUM, în funcție de documentele pe care le ai de tradus.

Pachetul BASIC oferă cititorului o bună înțelegere a textului tradus. Este potrivit pentru uz personal, pentru review-uri, comentarii sau articole de pe blog-uri.

Pachetul STANDARD presupune traducerea documentului de un traducător specializat și revizuirea acestuia de către un proofreader. Recomandat pentru traducerea actelor personale, pentru diplome, atestate, certificate, contracte, acte medicale, CV-uri, autorizări, website-uri, broșuri, cataloage etc.

Pachetul PREMIUM include traducerea materialului de către un traducător specializat și revizuirea acestuia de către un proofreader nativ. Este recomandat pentru traducerea articolelor științifice, pentru publicații, acte medicale, planuri de afaceri și alte documente.

Toate pachetele includ un Project Manager dedicat.

4. Care sunt serviciile pe care la oferă clienților acest magazin online?

Magazinul online oferă servicii precum: traducerea de acte personale, traducerea de acte pentru mașină, traducerea actelor de studiu, traduceri juridice, traduceri tehnice, traduceri marketing&pr, traduceri medicale, servicii de legalizare, apostilare, DTP, interpretariat simultan și consecutiv.

5. Care ar trebui să fie, cu aproximație, timpul alocat pentru o traducere? Este relevantă limba din care se traduce?

Depinde de document și de limbă. Dacă vorbim despre un act de o pagină și se dorește o combinație de limbi comună (română-engleză), documentul este tradus într-o zi. Dacă este vorba de o carte care necesită o traducere dintr-o limba rară, timpul alocat poate fi mai mare datorită numărului de pagini și de numărul limitat de resurse umane disponibile.

6. Cine poate beneficia de această platformă?

Platforma se adresează în special persoanelor fizice și IMM-urilor. Din acest motiv, vei vedea că website-ul este ușor de utilizat, pentru ca orice persoană fizică să poată beneficia de serviciile noastre. De asemenea, pentru IMM-uri este foarte facil. De regulă, în firmele mici nu există traducători specializați și acestea apelează la o firmă externă pentru traduceri. Prin această platformă, ei câștigă timp.

7. Ce ar trebui să știe un potențial client înainte să utilizeze platforma?

Oricine ar trebui să știe că poate comanda traducerile direct de pe un dispozitiv mobil în mai puțin de patru minute, poate achita contravaloarea serviciului direct de pe telefon. Prețurile sunt competitive și punem la dispoziție trei pachete de prețuri (BASIC , STANDARD și PREMIUM). Pentru orice fel de întrebări și suport ne pot contacta prin e-mail, telefon și Whatsapp.

8. Platforma poate fi accesată din orice oraş al ţării?

Da, se poate comanda din orice loc. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale magazinului.

9. Care este diferența dintre serviciile de traducere clasice şi platforma on-line?

Cea mai importantă diferență este că, prin e-trad, clienții lansează direct o comandă, nu o cerere de cotație, cum este cazul website-urilor clasice de traduceri.

De asemenea, un aspect important este calcularea prețului în funcție de numărul de pagini. Pentru clienți e foarte important să știe prețul serviciului pe loc.

Prin e-trad se evită deplasarea clientului la biroul de traducere.

E-trad se adresează în special persoanelor fizice și IMM-urilor. În general, firmele de traduceri prestează servicii pentru o gamă largă de clienți, iar noi ne dorim ca prin e-trad să răspundem nevoilor de traduceri pe care persoanele fizice și IMM-urile le au. În continuare, dorim să ne dezvoltăm și să facilităm tot mai mult pentru ei traducerea documentelor de care au nevoie.

magazin online
e-trad
Cristiana Pop
Cristiana Pop
Arădeancă devenită timișoreancă. Șoarece de bibliotecă. Studentă. Înainte de orice altceva, om.
RELATED ARTICLES

Most Popular