Aeroporturile din România vor rula pe ecrane în jurul datei de 18 octombrie – Ziua Europeană împotriva traficului de persoane, un material video despre traficul de persoane pentru exploatarea prin muncă. Campania denumită “Evită exploatarea prin muncă! Învață să recunoști pericolul” este inițiată de Asociația eLiberare în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

Numărul mare de victime și modul de manifestare transnațional impun continuarea eforturilor actorilor naționali și dezvoltarea cooperării internaționale în vederea reducerii dimensiunii fenomenului.

“Majoritatea victimelor traficului de persoane din UE sunt recrutate din estul Europei, din țările unde oamenii au mai puține oportunități, unde populația este foarte tentată în a-și găsi un loc de muncă în afara țării și copiii sunt mai greu de crescut. Este nevoie de colaborare între toți actorii implicați pentru a preveni fenomenul și pentru a acorda servicii de calitate victimelor.  Pe această cale mulțumim conducerii aeroporturilor din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași,  Bacău, Târgu Mureș, Craiova, Suceava, Maramureș, Oradea și Satu-Mare pentru deschiderea de a promova compania noastră. Aeroporturile și cursele aeriene reprezintă mijloace principale de transport utilizate de traficanți.” a declarat Ioana Bauer, președintele asociației.

Asociația eLiberare dezvoltă, încă de la începuturi, o mișcare socială împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale. Activitatea sa se concentrează pe creșterea nivelului de conștientizare a problemei traficului de persoane, în special în rândul tinerilor, dar și al profesioniștilor și pe crearea unui mesaj comun pentru a preveni acest tip de crimă organizată în țara noastră.

Dacă în 18 octombrie ești într-unul din aeroporturile din România, urmărește video-ul și află măsurile de protecție pe care ți le poți lua atunci când călătorești!

Alătură-te luptei împotriva traficului de persoane!  #18octombrie #inspirândLibertate