Every Can Counts Romania susţine GreenTech Film Festival

0
46
Every Can Counts Romania susţine GreenTech Film Festival

Every Can Counts, programul european dedicat colectarii şi reciclării dozelor din aluminiu desfăşurat în România de Asociaţia Alucro, susţine cea de-a doua ediţie a GreenTech Film Festival, eveniment care aduce în faţa publicului proiecţii de film şi dezbateri adresate publicului larg şi ateliere tematice dedicate elevilor.

Partener încă de la prima ediţie a festivalului, Every Can Counts România susţine şi în acest an desfăşurarea GreenTech Film Festival, care va avea loc la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti în perioada 12-14 noiembrie 2018, şi la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pe 20 noiembrie. Pentru a  aduce reciclarea mai aproape de publicul tânăr, Every Can Counts va prezenta în cadrul festivalului un atelier de reciclare creativă dedicat elevilor de la clasele primare, în cadrul căruia vor învăţa de ce este important să recicleze şi cum pot transforma dozele din aluminiu şi alte materiale reciclabile în obiecte noi. Atelierul va avea loc la Cinema Elvire Popesco, miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 13.15.

Atelierul prezentat de Every Can Counts va fi urmat de proiecţii ale unor documentare  care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă istoricul israelian Yuval Noah Harari în „Oameni, Zei şi Tehnologie”, cum funcţionează tehnologia online („Viitorul creat de noi”) şi crearea de conţinut video („YouTube, Vloggeri şi Tu”), dar şi relaţia dintre economie şi tehnologie.

În cadrul festivalului, pe 13 noiembrie, publicul va putea urmări avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer şi regizorul Ron Howard, şi va face cunoştinţă cu singurul explorator român din comunitatea National Geographic, Sergiu Jiduc, stabilit în prezent la Londra.

Relaţia dintre tehnologie şi economie va fi abordată prin proiecţia filmului The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”), urmată de un Q&A, dar şi prin prezentarea Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective„ susţinută de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, în prezenţa altor specialişti români în domeniul economiei.

GreenTech Film Festival este un proiect iniţiat de Media Image Factory, organizat împreună cu Asociaţia Alucro, Every Can Counts România, Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Înfiinţată în 2010 de către Can Pack România şi Asociaţia Europeană a Aluminiului, Alucro este singurul ONG din ţară care desfăşoară proiecte green, prin care promovează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Din 2012 deţine licenţa programului european EveryCanCounts care în prezent se derulerează în 15 ţări.

În palmaresul Alucro se înscriu proiecte care au dovedit că fac diferenţa în cadrul comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Proiectele implementate au adus o contribuţie majoră la creşterea gradului de conştientizare şi reciclare a dozelor din aluminiu şi au creat totodată o schimbare de comportament pozitiv, contribuind astfel la creşterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro.

Detalii despre programul festivalului, bilete şi rezervări sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, la secţiunea Program, dar şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/GreenTechFilmFestival.