1. Conferință: „Ioan Holender: despre operă şi scenografie”

Vineri, 27 octombrie, ora 17:00,

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111

În cadrul expoziției „În lumea personajelor lui Löwendal” Muzeul Național de Artă al României și Fundația Lowendal, în parteneriat cu Festivalul Naţional de Teatru (FNT), organizează o serie de evenimente dedicate operei și omului George Löwendal.  Acestea au rolul de a completa expoziția, invitând publicul la întâlniri și discuții captivante, alături de membrii Fundației, ai familiei Löwendal și personalități ale vieții culturale românești.

Vineri, 27 octombrie, la ora 17.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă din Calea Victoriei nr. 111, va avea loc conferinţa „Ioan Holender: despre operă şi scenografie”. Evenimentul se înscrie în seria de momente dedicate aniversării lui George Löwendal, iar în cadrul acesteia, cunoscutul impresar și director austriac de operă, originar din România, Ioan Holender, va face interesante referiri și trimiteri la creaţia lui Löwendal în calitate de scenograf și director de teatru.

Mai multe detalii despre eveniment puteți urmări pe site-ul si pagina de Facebook ale MNAR și Fundației Löwendal: http://www.mnar.arts.ro/ ;   http://www.lowendal.ro/contact/ .

2. Un ceas pentru …artă – Vizită ghidată în expoziția „Un vis locuit/Un rêve habité”

Sâmbătă, 28 octombrie, 11:30,

MNAR, Sala Kretzulescu

Muzeul Naţional de Artă al României continuă seria ghidajelor tematice prin programul Un ceas pentru …artă. mbătă, 28 octombrie la ora 11.30 va avea loc  prezentarea  expoziției Un vis locuit/Un rêve habité.

Expoziția organizată în parteneriat cu Delegația Valonia-Bruxelles la București are ca temă arhitectura și cuprinde lucrări de grafică realizate de șapte artişti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, François Schuiten, Luc Van Malderen.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 29 septembrie 2017-28 ianuarie 2018

Bilet de intrare: 4 lei

Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la: programari@art.museum.ro și cu biletul de intrare în expoziție.

Detalii: https://goo.gl/CFtsKP

3. Nocturnă muzeală la MNAR

Vineri, 27 octombrie și sâmbătă, 28 octombrie 2017 are loc programul Nocturnă muzeală, când sediul central și muzeele-satelit vor fi deschise până la orele 21.00.

Programul Nocturnei:

Vineri, 27 octombrie, veți putea vizita între orele 10.00 – 21.00: Galeria Națională și muzee-satelit ale MNAR: Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21 A) și Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului 22).

Sâmbătă, 28 octombrie, veți avea ocazia să vizitați între orele 10.00 – 21.00: Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111).

Ultima intrare în spațiile expoziționale se va face la ora 20.00.

Accesul în galerii și expoziții temporare se face pe bază de bilet.

Detalii: https://goo.gl/eBZWnT

4. MARȚEA Spațiilor Istorice: orele 10.00-18.00

Datorită interesului sporit al publicului  pentru vizitarea spațiilor istorice, Muzeul Național de Artă al României deschide corpul central al fostului Palat Regal, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Sala Tronului, Sufrageria Regală sau Scara Voievozilor au o puternică încărcătură istorică, simbolică și emoțională, reprezentând „centrul de comandă” al monarhiei în timpul domniilor regilor Carol al II-lea și Mihai I.

În perioada interbelică, dar și după cel de-al Doilea Război Mondial, aceste spații erau folosite pentru recepții oficiale la care erau invitați înalți demnitari din țară și din străinătate. Picturile și basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identități naționale transmisă vizitatorilor peste generații. Celor  două picturi monumentale care împodobesc tavanul Scării Voievozilor și al Sălii Tronului, realizate de Arthur Verona și respectiv Ceciliei Cuțescu-Storck, li se adaugă lucrări de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpăna, Ștefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuți dintre artiștii români care au contribuit la decorarea palatului regal.

Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53, Corp central, Intrarea A3.

Programul de vizitare: 

Marți, orele 10.00 – 18.00 (vizitatori individuali)*

Tarife:

-bilet de vizitare individual (fără ghid) – 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari/ 2,5 lei elevi/ gratis preșcolari).

*Pentru zilele de marți, la cerere se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minimum 15 persoane, prin programare cu 10 zile înainte, la adresa de email: programari@art.museum.ro

Tarif vizite ghidate:

  • limba română: 150 lei taxă de ghidaj + biletul de intrare;
  • limba engleză: 250 lei taxă de ghidaj + biletul de intrare;

**Sâmbăta și duminica: 18 – 19 noiembrie și 16 – 17 decembrie – se organizează tururi ghidate la orele 11.30, 14.00 și 16.30 cu tariful de 20 lei (reduceri: 10 lei pensionari/ 5 lei elevi/ gratis preșcolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here