Cum mulţi dintre voi aţi terminat cu sesiunea, m-am gândit să vă recomand un nou mod de distracţie în grup. Probabil că nu aţi auzit prea multe despre Room Escape… aşa că vă vin în ajutor şi vă ofer câteva informaţii.

Ce este Room Escape?

Ei bine, este un joc de evadare, care are loc într-o perioadă limitată de timp, de obicei 60 sau 120 de minute. În tot acest timp jucătorii sunt nevoiţi să caute indicii şi să descopere surprizele din cameră, folosindu-şi imaginaţia şi inteligenţa.

Poate participa oricine la acest gen de joc, pentru că nu necesită cunoştinţe din matematică sau din alte domenii asemănătoare. Este un mod interesant de a interacţiona cu prietenii şi de a învăţa ce înseamnă să lucrezi într-o echipă. De asemenea Room Escape poate fi privit şi ca o terapie contra stresului, plus că elimină monotonia.

Limita minimă de vârstă este de 16 ani.

Unde poţi găsi sedii pentru Room Escape?

Păi îi avem pe cei de la Real Room Escape, pe care îi puteţi găsi la adresa Strada Banului, 3, Bucureşti, Romania. De obicei echipele pot fi formate din două-trei persoane pentru o cameră single, însă pentru o cameră dublă echipele au între patru şi şase jucători.  Ei oferă reduceri studenţilor pe baza legitimaţiilor. Tarifele lor sunt următoarele:

Pentru studenţi:

  • cameră single – 105,00 RON
  • cameră dublă – 240, 00 RON

Tarife Standard:

  • cameră single – 135, 00 RON
  • cameră dublă – 270, 00 RON

Puteţi să mergeţi şi la Trapped, sediul lor fiind pe Str. General David Praporgescu nr. 18.  Acţiunea se petrece de această dată într-o casă interbelică din centrul capitalei, iar la joc pot participa echipe de la doi până la cinci membri. Ei au următoarele tarife:

  • 2 persoane: 65 ron/pers
  • 3 persoane: 55 ron/pers
  • 4 persoane: 45 ron/pers
  • 5 persoane: 40 ron/pers

Tot în Bucureşti îi mai avem pe cei de la Quest Mission, care ne oferă două tipuri de jocuri – C.S.I. Bucureşti şi MI: Agent Dublu. Pe ei îi găsiţi pe Strada Piata Amzei nr.1, et.2 (intersectie cu Calea Victoriei).

Iar dacă sunteţi din Cluj Napoca, puteţi să mergeţi la Panic Room, al cărei sediu îl găsiţi la adresa str. Parâng nr. 1.

Pentru a putea juca este necesară o rezervare, care se poate face direct pe site-urile jocurilor.