Eva Galperin DefCamp

Eva Galperin este în prima linie atunci când vorbim despre câteva dintre cele mai delicate și omniprezente probleme de securitate cibernetică din ziua de azi.

Nu e vorba despre companii sau persoane cu funcții de CEO. E vorba despre cei care sunt cei mai afectați de supraveghere și tactici de criminalitate cibernetică.

Atât la muncă, cât și în timpul liber, Eva depune eforturi mari ca să-și îndeplinească misiunea; aceea de a oferi confidențialitate și protecție populațiilor vulnerabile din întreaga lume.

În calitate de Director de securitate cibernetică la Fundația Frontiere Electronice, vorbitoarea de anul acesta de la DefCamp își folosește într-un mod aparte abilitățile pentru a-i pe găsi criminalii cibernetici implicați în operațiuni extrem de complexe.

Ne referim la APT-uri (Advanced Persistent Attacks) lansate de diferite state, hărțuire online, sau abuzuri domestice care folosesc tactici cibernetice.

“În opinia mea, Eva este unul dintre puținii experți în securitate cibernetică care înțeleg diferența dintre teorie și practică.

Prea mult efort pentru asigurarea securității cibernetice se pierde în identificarea unor atacuri interesante, însă improbabile, în dezbateri cu privire la politici interne abstracte sau în abordarea unor probleme complexe de matematică pe care doar câteva mii de persoane din toată lumea le înțeleg.

Eva înțelege că securitatea cibernetică se rezumă, de multe ori, la ”ce putem face în acest moment” și că cei mai mulți oameni nu iar în calcul NSA-ul când își fac arhitectura riscului.” (Sursă)

Eva vine cu abordarea ei realistă și metodele practice pe care le folosește în securitate la București în acest an. O poți vedea live în câteva săptămâni!

Neînfricată. Concentrată. Sursă de inspirație.

Mulți, inclusiv noi, cei din echipa DefCamp, ne uităm la Eva ca la un model, o sursă de inspirație de la care putem învăța cum să ne îmbunătățim abilitățile de securitate cibernetică. Ea oferă comunității o misiune mult mai importantă: să lupte împotriva inegalităților de orice fel ajutând victimele să învețe să se apere singure.

”Oricine are o doză de putere. Folosește-o ca să ajuți pe cineva cu mai puțină putere decât tine”, spunea Eva pe Twitter acum câteva luni.

Fără doar și poate că Eva face ceea ce spune în fiecare zi.

Ea a creat ghidul de auto-apărare împotriva supravegherii și un kit de prim ajutor digital. E invitată în podcasturi și dă interviuri (Wired, Fast Company).

Vorbește la conferințe din toată lumea, precum DEF CON, RSA, Kaspersky Security Analyst Summit, și acum la București!

Mai mult decât atât, are un cont de Twitter unde luptă cu înverșunare împotriva atacurilor cibernetice și programelor de tip stalkerware, chiar și atunci (sau în mod special) când simte că munca ei este atât de atractivă.

”Intervievatorul: Ești Batman?

 Eu: Sunt de la suport clienți. Sunt un consilier.

 E greu de descris în cuvinte cât de plictisitoare este munca mea de zi cu zi. ”

 Eva (@evacide) August 14, 2019

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care suntem atât de nerăbdători să fie alături de noi, în acest an, la DefCamp.

O motivație puternică

”[…] oprește-te și gândește-te cu adevărat la ce anume vrei să protejezi și pe cine. Iar motivul pentru care acest aspect este extrem de important e acela că încercarea de a proteja orice de oricine tot timpul o să te înnebunească”. (Sursă)

Eva își câștigă existența luptând împotriva hărțuirii online (cyberbullying) și face asta dintr-un motiv foarte personal: experiența bunicilor ei în timpul Holocaustului.

Având de-a face cu probleme legate de securitatea informatică încă de la o vârstă fragedă – tatăl ei a fost un specialist în securitate cibernetică – expertiza Evei este vastă și specializată.

Vrei să afli mai multe despre Eva? Îți recomandăm să urmărești acest episod despre ea din ”The Scene”.

Suntem onorați să o avem pe lista speakerilor excepționali care vor fi anul acesta la aniversarea de 10 ani a conferinței DefCamp.

Ia-ți bilet la DefCamp!