EUROINVENT 2020 – ultimele 10 zile de înscrieri

0
102
EUROINVENT, afis

Mai sunt 10 zile de de înscrieri la EUROINVENT 2020! Participarea este online.

Cercetătorii și inventatorii din întreaga lume mai au la dispoziție zece zile pentru a se înscrie la cel mai mare salon de invenții din Europa de Est, EUROINVENT, care se va desfășura, în acest an, cu participare indirectă, numai în varianta on-line.

Până acum au fost înscrise în concurs peste 500 de proiecte, din 31 de țări, 230 doar din România. Și în acest an, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, prin Senatul Științific, partener educațional al acestui eveniment.

EUROINVENT a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică internațională, care aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Evenimentul atrage atenţia asupra conceptelor de cercetare şi inovare, concepte ce contribuie la creşterea economică, la crearea de locuri de muncă şi, în final, la o viaţă mai bună pentru noi toţi.

”În acet an, evenimentul este unul mai mult stiințific, încercăm să evaluăm, să scoatem în evidență acele invenții care au potențial să ajună pe piață. Dorim să scoatem în evidență acele creații care pot fi puse imediat pe piață”, a declarat Andrei Victor Sandu, organizator Euroinvent.

Senatul Stiințific al Fundației Dan Voiculescu încearcă, la fiecare ediție Euroinvent, să sprijine invenţiile cu care se prezintă participanţii şi să susţină dezvoltarea lor. Așa se face că, de la un an la altul, tot mai mulți cercetători și inventatori vin să își prezinte ideile.

Inventatorul Mircea Manolescu, premiat si recunoscut la nivel international, este din București și participă la Euroinvent de 12 ani, iar în ultimii ani el i-a dedicat cercetării unui sistem inteligent de protecție antiseismică pe care l-a implementat deja în România. Printre instituțiile care folosesc acest sistem se numără: Banca Națională a României, ENGIE, RADET, Muzeul Țăranului Român, Academia Hagi.

La ediția din acest an el participă cu o nouă versiune a acestui sistem, la car a inclus o comunicare inteligentă între toate elementele sistemului.

”Cu secunde, sau zeci de secunde înaintea cutremurului declanșează niște protecții, care salvează viața oamenilor, protejează bunurile, clădirea, tot ce înseamnă patrimoniu al unei persoane, protejează și mediul”, a declarant Mircea Manolescu.

Prin premiile acordate inventatorilor de-a lungul timpului, recunoscute la nivel mondial datorită componenţei juriului internaţional, format din specialiști din toate ramurile științei, Senatul Stiințific al Fundației Dan Voiculescu încurajează implicarea tinerilor în carierele ştiinţifice, una dintre nevoile stringente ale cercetării mondiale.

Euroinvent este singurul eveniment din România organizat sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor. Acesta promovează creativitatea și inovarea într-un context international larg și se află la cea de-a XII-a ediție.