Eternul derby Steaua – Dinamo. Rivalele se întâlnesc din nou.

0
207
Eternul derby Steaua-Dinamo. Rivalele se întâlnesc din nou.

Supranumitul “El Clasico al României”, cu numărul 163, ce se va disputa miercuri, 30 noiembrie, a născut deja diferențe de opinii. În ceea ce privește șansele de câștig al rivalelor s-au formulat deja mai multe pronosticuri.

Fostul antrenor al Dinamo, Mircea Rednic a dat o mărturie tranșantă, prevăzând un meci echilibrat dus pe Arena Națională. Poziția sa neutră nu se datorează unei opinii pozitive, ci din contră. Deși se declară dinamovist convins, Rednic critică jocul ambelor echipe. Chiar dacă Steaua va intra pe teren revigorată de victoria cu Osmanlispor, nu se poate garanta că acest avantaj moral va constitui un privilegiu real.

“E adevărat că Dinamo nu joacă strălucit, dar nici Steaua nu impresionează.”- Mircea Rednic

Același meci cu Osmanlispor este invocat de Gheorghe Mulțescu, antrenorul CSU Craiova care o plasează pe Dinamo că favorită în derby. El critică strategia Stelei, considerând că victoria cu echipa din Turcia se datorează doar faptului că Steaua a riscat fiindcă nu mai avea nimic de pierdut. Din punct de vedere tactic acesta nu le acordă niciun merit. Dimpotrivă, consideră că Dinamo a început să capete o anume coerență a jocului.

Mulți sunt și cei care susțin că Steaua este favorita meciului, mai ales foști jucători roș-albaștri. Fostul mijlocaș al Stelei, Sorin Paraschiv acordă prima șansa echipei sale, însă atrage atenția asupra faptului că rezultatele pot fi imprevizibile. El îndeamnă jucătorii să nu se bazeze pe faptul că Steaua se află pe primul loc în Campionat și să dea tot ce au pe teren.

Chiar dacă Steaua a condus campionatul în ultimii ani, nu a reușit să câștige meciurile directe, deci nu a contat locul în clasament. Vor fi mari ambiții, orgolii. Jucătorii trebuie să se autodepășească la această partidă.- Sorin Paraschiv

De altfel, Steaua are motive reale de îngrijorare. Deși este lidera Ligii I, atacul lor se plasează abia pe al șaptelea loc în campionat. Statistic vorbind, se da o bătălie între Steaua cu 22 de goluri marcate și Dinamo cu 28, la egalitate cu CFR Cluj, deținând cel mai bun atac. Steliștii par conștienți de această diferență, încât au declarat în nenumărate rânduri disperarea cu care așteaptă transferul lui Alibec de la Astra.

În istoria rivalității dintre cele două echipe se poate nota o dominanță a golurilor înscrise de Steaua, raportul fiind de 183-178. Însă, în Liga I, Dinamo deține 46 de victorii, cu cinci mai multe decât Steaua, 41, iar cele două rivale au terminat de 48 de ori la egalitate. Cert este că dinamoviștii au mai multă nevoie de victorie, aceștia fiind pe locul 6 momentan, la 8 puncte diferență de primul loc, ocupat de Steaua.

Una peste alta, se așteaptă un adevărat spectacol pe National Arena, miercuri de la orele 20:30.
Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe cel mai bun „central” român la partida de pe Arenă Natională. Ovidiu Hațegan va fluiera lovitura de start, anunță Gazeta Sporturilor, și va fi ajutat la cele două linii de Sebastian Gheorghe și Octavian Sovre, brigadă completă care reprezintă România în cupele europene și care a fost prezentă și la EURO 2016.

Purtătorul de cuvînt al clubului din „Stefan cel Mare”, Dorin Irimia, a anunțat că până acum 17.000 de bilete. Având în vedere că scandalul de la ultimul derby dintre Steaua și Dinamo s-a rezolvat, după ce roș-albaștrii le-au interzis câinilor să își desfășoare coregrafia drept răzbunare, dinamoviștii au asigurat că le vor permite adversarilor să afișeze scenografia. Noua galerie a Stelei, ”Peluza Roș-Albastră”, și-a anunțat prezența la derby și dorința de a realiza o coregrafie impresionantă, la care au lucrat 100 de persoane. Se speculează că scenografia pregătită îl va comemora pe maestrul Didi Prodan.

Sursă foto: fanatik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.