Esti frumoasa!

  0
  280

  Oamenii din ziua de astăzi mă fac tot mai des să mă întreb ce este frumusețea feminină. Acel perfect model 90-60-90, machiat fără cusur? ,,Bomba” ori ,,bunăciunea” pe care o vrea pentru o noapte cineva? Colbie Caillat a lăsat recent melodia ,,Try”, care transmite un mesaj important referitor la standardele frumuseții din ziua de astăzi. Cred că e o lecție această melodie. O lecție pentru fetițele care vor să fie frumoase, pentru tinerele care caută un echilibru în această societate dominată de femeia perfectă fizic, tot mai departe de frumusețea sufletească.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=GXoZLPSw8U8[/youtube]

   

  Îmi place să mă amuz deseori descoperind firi omenești, creându-le povești. Curiozitatea mea m-a făcut să explorez acum câteva zile, pe un site de socializare, profilul cuiva. Am fost profund dezgustată de seceta profunzimii. Poate e și vina mea că mă aștept să găsesc în orice un substrat, dar atunci când un tânăr a răspuns la întrebarea cum arată femeia perfectă pentru el ironic, spunând că nu are importantă, ci sufletul contează, apoi a adăugat ,,bună la corp și la față”, ei bine, am fost dezgustată. Nu pentru că aș fi știut cine e, nu aveam habar, ci pentru că sunt milioane ca el și tot ei vor fi modele pentru următoarele milioane, iar frumusețea feminină va fi și mai distorsionată. Îmi pun, însă, speranța în educație, în cultură, în acei ,,restul” care văd frumusețea dincolo de machiaj, dincolo de aparență.

  femeia(3)

  Iar tu, draga mea, care încă te întrebi cum arăți, află că ești frumoasă. Când râzi, când ești timidă, când n-ai curaj. Când pășești că și cum poți zbura, când pedepsești pământul să nu-ți mai simtă atingerea. Ești frumoasă de la primul pas al zilei până la ultima privire a nopții. Frumoasă prin toate cicatricile ce-și urlă numele în tine. Lumea te va găsi vinovată că ești om. Societatea te va critica pentru că nu ești exemplul superficial mediatiazat. Dar tu trăiește astfel încât ridurile tale să ascundă râsete și viață; astfel încât mâinile tale prea subțiri sau prea groase să fi mângâiat, vocea ta prea caldă sau prea gravă să fi alinat, iar corpul tău perfect tocmai prin imperfecțiune să fi fost templul iubirii cuiva. Află că pentru cineva ești absolut minunată; fix așa cum ești tu, îl faci să creadă că nu mai există nimeni pe pământ in afară de voi doi.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=Pi3bc9lS3rg[/youtube]

   

  Sursă fotografie: www.garbo.ro