Este oficial: Yahoo Messenger! va fi închis

0
1150

Începând cu 5 august, platforma de socializare Yahoo Messenger! se va închide. Principalul motiv al acestei decizii a fost acela că, din pricina Facebook-ului, messengerul a fost folosit din ce in ce mai puţin, spre deloc. Pe de altă parte, aplicaţia Yahoo Messenger! nu a mai fost actualizată din 2011, fapt ce ar putea fi încadrat cu succes la motivele dezactivării aplicaţiei şi lipsei de accesări ale acesteia.

Cu toate acestea, nu puţini sunt cei care sunt dezamăgiţi de această alegere, aşa că vă propun să ne reamintim de „era” Yahoo Messenger! şi de obiceiurile specifice acesteia.

conversatie

  1. Mass-urile 

Sigur îţi aminteşti de textele primite de prieteni sau chiar trimise de tine. Chiar dacă acum sunt motiv de hohote de râs, pe atunci mass-urile erau în mare vogă, reprezentau o normalitate şi chiar un „trade mark” al Yahoo Messenger!.

2. Buzz-urile

Dacă nu ai dat buzz nici macar o dată, atunci nu te poti numi fost utilizator de Yahoo Messenger!. Deşi, de cele mai multe ori erau enervante, buzz-ul reprezenta butonul de trezire sau chair ţinea loc de salut. buzz

3. Statusurile

Ei bine, statusurile erau menite să ne exprime starea, de cele mai multe ori prin fraze pompoase ori simple prescurtări printre care cele mai utilizate au fost: BRB (Be Right Back), DND (Do Not Disturb) sau Busy.

im_statusiconrc_yp_3

4. Modul Webcam

Deşi ciudat acum, Yahoo Messenger! îţi oferea opţiunea de a fi văzut, simultan, de toţi membrii listei de messenger, prin intermediul camerei web. Bineînţeles că alegerea îţi aparţinea, însă acum folosim camera web pentru a discuta direct cu celălalt şi nu doar pentru a-l privi. ym-9

5. Opţiunea „Games”

Dacă ai utilizat Yahoo Messenger! sigur îţi aminteşti de zecile de jocuri pe care le împărtăşeai cu prietenii. Printre cele mai utilizate se numărau: Pool şi Dominoes, însă erau suficiente pentru toate gusturile. chess

Aplicaţia Yahoo Messenger! a apărut pe piață în luna august a anului 1998 sub numele de „Yahoo Pager” şi va fi închisă tot în luna august a anului acesta, având un total de 18 ani de folosinţă. Descărcarea versiunii pentru desktop este deja imposibilă, însă ne putem bucura în continuare de Yahoo Mail şi de varianta Yahoo Messenger! mobile.

 

Surse foto: www.arenait.net, playtech.ro, www.instructables.com, getintopc.com, sanguines.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.