Este conservarea biodiversității o problemă reală a sec. XXI? Gorila din Bazinul Congo – studiu de caz

0
67

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București vă invită la conferința „Este conservarea biodiversității o problemă reală a sec. XXI? Gorila din Bazinul Congo – studiu de caz ”, susținută de către Dr. Roseline C. Beudels-Jamar de Bolsée, de la Royal Belgian Institute of Natural Sciences. Conferința va avea loc sâmbătă, 29 octombrie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Lumea trece prin schimbări rapide deoarece, într-un timp foarte scurt, omenirea a reușit să se adapteze și să prospere în cea mai mare parte a planetei. Consecințele acestei dezvoltări accelerate sunt defrișările masive, mutarea unor specii din locul lor endemic pe teritorii noi, eliberarea unor mari cantități de dioxid de carbon în atmosferă și în oceane și însăși modificarea climatului planetei. Toate aceste aspecte au făcut ca multe dintre speciile de pe Pământ să ajungă la un pas de dispariție. Pentru a sublinia consecințele acțiunilor noastre distructive asupra planetei, Dr. Roseline C. Beudels-Jamar de Bolsée, de la Muzeul și Institutul Regal Belgian de Științe Naturale, va aduce în discuție cazul unei specii fascinante, gorila care trăiește în zona Bazinului Congo și a importanței acestei specii în dinamica ecosistemului forestier.

Participarea la eveniment este gratuită! Conferința va fi susținută în limba engleză.

Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.