sursă foto: discover.hubpages.com

De la 1 iunie este posibil să revenim la normalitate și să scăpăm din mâinile pandemiei, reiese din declarația de presă a prim-ministrului României, Florin Cîțu.

„Astăzi, voi anunța constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. [….] Acesta e primul pas și trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a declarat prim-ministrul României.

Odată cu declarația de presă, s-au născut întrebări legate de noua normalitate pe care ne-o dorim și o așteptăm. Astfel, mi-am îndreptat atenția către o parte dintre tinerii conștienți de modul în care pandemia ne afectează viața, cerându-le părerea despre cele spuse în presă. Prin urmare, părerile au fost împărțite, în funcție de toate întâmplările care s-au desfășurat de-a lungul timpului.

„Sunt de acord. Vreau să putem sa ne desfășurăm activitățile într-un stil de viață normal, pentru accesibilitate locurilor și pentru că poți relua hobby-urile pe care le puteai practica o data (alergat, ieșitul în aer liber, drumeții, plimbări prin parc, ieșitul la bibliotecă, la cafenea etc). Se poate pune problema și de permisivitate, adică dacă România permite deplasările și în alte țări fără restricții, te poți duce în vacanță. Diminuarea protestelor, nu mai ești obligat să auzi oamenii cum scandalizează în stradă că nu mai rezistă efectiv cu măsurile de siguranță. Și, un alt punct avantajos, ar mai fi faptul că România va ieși mai ușor din criza fiindcă turismul se va relua și ne vom pune din nou pe picioare și nu doar turismul și industria Horeca și celelalte ce au avut de suferit pe timpul pandemiei.”

„Eu cred că nu o să revină nimic la normal anul ăsta, pentru ca oamenii nu respectă legea, se opun restricțiilor și cu protestele astea, chiar dacă protestează oarecum pe bună dreptate, cazurile de covid cresc de la zi la alta.”

„Nu cred că se va întâmpla ceva, cred că s-a zis anumite lucruri pentru a opri protestatarii să nu mai iasă în stradă.”

„El a zis că de la 1 iunie pentru că atunci începe vara, începe lumea să meargă în vacanțe. Dar a mai spus-o și pentru ca să ridice economia.”

sursă informații: mai.gov.ro, gov.ro