ERROR arată latura mai puțin mediatizată a muzicii

0
564
ERROR arată latura mai puțin mediatizată a muzicii

Am avut plăcerea de a cunoaşte şi de a discuta cu un artist din Bucureşti, ce activează cu numele de scenă ERROR.

error

“Intrare prin efracţie” este piesă lui de debut şi “prima dovadă cum c-a fost viu după 16 ani de existenţa pe Terra’’, conform afirmaţiilor făcute de el în urmă cu 2 ani. Această piesă este prima cu care s-a recomandat teritoriului muzical, “Intrare prin efracţie’’ reprezentând de fapt contactul cu industria. La scurt timp după lansare, ERROR a avut şi primele apariţii pe scenă rapului underground românesc, concertând în deschideri pentru Ateliere de Creaţie (Omu Gnom, Celălalt, Fratele Costel) şi Kazi Ploae.

Am avut ocazia de a-l întreba pe ERROR despre proiectele ce urmează să apară, aflând astfel că este gata de lansarea noului material numit “Artistul nu a fost găsit’’. Acesta a finalizat la data de 30 Septembrie 2015 un alt material solo numit “Un camion de cuvinte în stil liber”. Despre “camion” ne spune că este un volum de piese realizate superficial din punct de vedere tehnic, dar din punct de vedere al scrisului a fost un exerciţiu. A considerat că nu mai e nevoie să-şi muşamalizeze evoluţia, aşa că a făcut şi aceste „antrenamente” publice. Deşi excesul de zel al criticii l-ar fi influenţat spre a evolua numai în culise, gândind prea mult la reacţia publicului, acesta ne-a spus: “Am preferat să ies călcând pe un covor de guri sparte. Barca la apă, iar de valuri vedem pe parcurs’’ – ERROR.

Varianta mai micuta

Desigur, nu l-am putut lasă să scape fără să ne spună cum s-a apucat şi ce înseamnă pentru el proiectul ERROR.

 “Egoism!, Orwell e miez, da.. şi pe lângă asta, îmi ordonez mai bine gândurile pe foaie.. având în vedere că sunt 10 pe secundă, le adun şi fac un patrimoniu de idei pe piesă. Zic.”

ERROR este unul dintre puștii remarcați de catre Omu Gnom, care ulterior i-a strâns pe Dspekt, Psihotrop și pe ERROR pentru piesa “Rapul e pe mâini bune 2”.

Sursă foto: Arhiva personală

Articol realizat de Nicolae Dragoș Cătălin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.