Salut! Numele meu este Lavinia și sunt la Master în Germania cu o bursă Erasmus în politici germane, europene și globale. Am hotărât să scriu acest articol pentru a împărtăși câte puțin din frumusețea unei călătorii prin viață. Fiindca da, noi stundeții avem vârsta la care suntem nomazi și facem alegeri până ne hotărâm unde să poposim.

reichstag_building_berlin_germany_wallpaper-normal

 

Am ales sa plec cu Erasmus în Germania pentru a învăța de la cei mai buni despre politică. Am văzut această experiență ca un plus pentru CV-ul meu. Apoi am ales Germania fiindcă e în sufletul Europei și distanțele față de alte țări sunt foarte mici. M-am gândit la prezent și la viitor în același timp.

Vă pot spune ce-mi place la germani: punctualitatea, zâmbetul cu care te primesc și că știu oricând să-ți spună „Multumesc!”. Din experiența mea, vă pot spune că nu am fost refuzată când le-am cerut ajutorul deși n-am știut germana la început. Dar a contat că le-am zâmbit, am arătat că ma interesează să învăț și asta deschide multe uși acolo.

Studiul în Germania are ca orice lucru atât avantaje cât și dezavantaje. Avantajele sunt că ei pun mult accent pe munca bine făcută, dar și pe timpul liber. Deși majoritatea sunt reci și direcți, o să găsiți mulți germani dornici să-și facă prieteni, mai ales să-și exerseze engleza sau să cunoască oameni noi. E foarte frumos că ei prețuiesc studenții și viața de student, așa că urmând cursurile aici ca Erasmus sau nu, va puteți plimba în land gratuit, puteti să mergeți la petreceri special făcute pentru voi, la evenimente, muzee cu intrare liberă și de asemenea puteți și lucra. Veți vedea că engleza este foarte familiară chiar și persoanelor în vârstă (cel putin în Nord, Rhine-Westfalia).

Germania este o țară buna pentru a fi student deși vremea nu e asa bună tot timpul, iar asta este un dezavantaj important pentru mine. De multe ori, activitățile voastre zilnice vă vor ține ocupați de la gânditul la vreme și de la influentele nefaste ale acesteia.

Alt dezavantaj sunt banii, în comparatie cu Romania. Așa cum știți cred, vă vor trebui mai mulți decât vă va da bursa Erasmus. Prin urmare, trebuie să faceți un plan de cheltuieli. Studiul în Germania vă va învăța că punctualitatea, respectul pentru ceilalți și timpul liber sunt primordiale în viața fiecăruia. Sper să vă bucurați de studiul și distracția în altă țară și să trăiți viața la maxim.

 

Redactor: Lavinia Ciurez

Foto: hdwpapers.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here