Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte
Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programului Erasmus. Reprezentanța Comisiei Europene în România va celebra această aniversare prin concursul Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte, destinat tuturor cetățenilor români care au împlinit 18 ani până la data de 1 martie 2017.
Ce presupune concursul?
Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte este alcătuit din două etape. Prima dintre acestea îi invită pe potențialii concurenți să răspundă la cinci întrebări, ale căror răspunsuri se pot găsi pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene.
Acestea sunt:
- Care sunt programele incluse sub egida Erasmus+ începând cu anul 2014?
- Care sunt perspectivele de îmbunătățire oferite de programul Erasmus+, în afară de cele de carieră?
- De unde provin cei mai mulți studenți străini beneficiari ai programelor academice din România?
- Unde și în ce an a efectuat un stagiu Erasmus Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini?
- Care este numărul de studenți pe care Comisia Europeană și-a propus să-i formeze prin programul Erasmus+ până în anul 2020?
Răspunsurile ar trebui completate într-un formular, împreună cu o definiție proprie, de cel mult 30 de cuvinte, a programului Erasmus+. Documentul trebuie salvat, scanat și semnat cu numele concurentului și trimis pe adresa de e-mail concurs@spatiuleuropa.eu.
Participanții care vor răspunde corect la întrebări vor trece într-o a doua etapă, care presupune evaluarea caracterizărilor făcute de aceștia. Acestea vor fi evaluate în funcție de acuratețe, originalitate, atractivitate și concizie.
Regulamentul complet al competiției poate fi găsit aici.
Cum se va face evaluarea definițiilor?
Primele trei criterii sunt punctate cu note de la 1 la 10. Lungimea, adică ultimul aspect, va fi punctată diferențiat: dacă definiția are între 25 și 30 de cuvinte, ea primește 4 puncte; cea care conține 20-25 de cuvinte beneficiază de 5 puncte; 15-20 de cuvinte vor căpăta 7 puncte. Cea mai scurtă definiție, care are sub 15 cuvinte, primește maximul de puncte, adică 10.
Punctajul maxim care poate fi obținut în urma evaluărilor este de 30 de puncte. Candidații care vor obține cele mai mari trei punctaje vor fi declarați câștigători. Premiul lor va fi o călătorie de trei zile la Bruxelles, unde vor avea ocazia de a vizita sediile instituțiilor europene.
De asemenea, definițiile lor vor fi folosite pe conturile de pe rețelele sociale ale Reprezentanței, în materiale editoriale, la evenimente și în contexte care menționează programul Erasmus+.
Care este programul concursului?
Lansarea Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte s-a petrecut pe 1 martie 2017. Termenul limită pentru înscriere este 15 martie 2017, ora 24.
Jurizarea contribuțiilor va avea loc între 16 și 31 martie 2017, iar câștigătorii vor fi anunțati pe 3 aprilie 2017. Vizita la Bruxelles va avea loc în iunie 2017.
sursă foto: ec.europa.eu