duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool

Energii și nebunii

Știți magazinele alea chinezești unde găseai banuții ăia gauriți și de unde mamele voastre cumpărau toate figurinele în formă de broască testoasă sau brelocuri cu ardei iuți?(a mea făcea asta). Mai târziu poate ai văzut magazinașe mici de ezoterism unde gasești un perete de bețișoare parfumate. Sunt sigură că ai vazut pe acolo și niște pietre aliniate. Sunt sigură că știi de cristalele semiprețioase, măcar din cărțile de geografie din generală. Pe lângă faptul că au diferite forme și culori, ele au ascunse puteri necunoscute de oameni. Nu e vrăjitorie, nici voodoo, nici science fiction. Îți zic pe bune, pietrele astea îți pot schimba viața. Și spun asta din proprie experiență.

De exemplu locuitorii Atlantidei foloseau Cuarțul și alte pietre pentru canalizarea și folosirea forțelor cosmice, pentru înglobarea și stocarea luminii, utilizându-le apoi ca faruri în scopuri de telecomunicații, dar și de comunicare cu strămoșii lor. Cam toate civilizațiile antice foloseau forța acestor pietre pentru noroc, iubire, protecție impotriva forțelor malefice, sănătate sau purificare energetică.

www.tumblr.com
www.tumblr.com

Am 22 de ani, sunt dădacă, ocazional fac bijuterii, îmi fac banii de buzunar cam din tot ce prind şi aspir să fiu scriitoare/copywriter. Sunt un om normal ca şi voi. Zic toate astea să nu credeţi că sunt o ciudată dupa ce veţi citi articolul.

Anul trecut, pe vremea asta, lucrăm într-o corporaţie multinaţională şi făceam munca unui roboţel. Stăteam la biroul meu și timp de opt ore făceam aceeaşi mişcare din mouse şi tastam aceleaşi taste. Aproape de final ajungeam la muncă şi plângeam când intram pe uşile de sticlă ale clădirii. Mă simțeam încuiată şi la propriu şi la figurat. Nu a trecut mult timp şi ocazia mult așteptată a venit, postul urma să se desfiinţeze şi aveam două posibiliăți, ori îmi dădeam demisia politicos, ori aplicam pe un post unde urma să muncesc cât doi roboței. Am demisionat şi am plecat plângând, de fericire de data asta.

Timp de doi ani, aproape trei cât am lucrat acolo, nu am cunoscut niciun om nou. Desigur nu pot să mă plâng, am legat prietenii sincere cu  oameni care erau în aceeaşi situaţie ca și mine, cu aceleaşi principii de viaţă. Mergeam împreună la lansări de carte, vorbeam despre politică, teatru, cultură. Eram oamenii de care ceilalţi se fereau la ora de prânz pentru că nu vorbeam de muncă.

După ce mi-am dat demisia am început să îmi fac iar legături cu oameni de toate felurile. La vremea aia aveam un prieten, din afară corporaţiei, un pictor. Prin el am cunoscut o tipă care a călătorit prin toată lumea cu rucsacul în spate, a dormit pe acoperişuri, în parcuri şi în case părăsite. Tocmai îşi organiza a treia călătorie în India. O fată un pic dubioasă pentru mintea mea amorțită, cu simboluri ciudate tatuate pe corp.

Când am intrat prima oară în camera ei am rămas fascinată. La intrare trona o masă masivă din lemn acoperită cu tot felul de pietre, pene, lemnişoare, desene cu simboluri, care pe vremea aia mi se păreau foarte abstracte, toate aranjate ciudat, dar cumva păreau să aibă sens; era un altar sau grid in engleză. Adică toate cele de mai sus sunt aranjate în așa fel încat energia lor să  se unească și să fie cât mai puternică.

www.annehayman.com
www.annehayman.com

Curând am cunoscut-o pe sora ei, proaspăt întoarsă din Berlin. Când sora ei mai mare nu era acasă, ne duceam şi analizam fiecare simbol, piatră. Având cam aceeaşi vârstă, ne-am împrietenit rapid, pe ea simţeam că pot să o întreb mai multe. A fost ca un apărător pentru mine și este în continuare. Eu fiind o ca o fetiță mică și rușinoasă, ea, fix opusul meu, a reușit să scoată părțile ascunse din mine. Cu ea am cunoscut tot felul de oameni, printre care și un alchimist peruan.  Am aflat ce e cu pietrele alea, sunt cristale semiprețioase. Un fel de pietre magice care te ajută să lucrezi pe partea spirituală şi care au puteri energetice. Am început să caut cristalele pentru zodia mea, citeam tot ce scria despre ele şi parcă nu îmi venea să cred că o piatră poate face ce apărea pe net. Treptat am înţeles că ele sunt parte din univers, universul e energie pură, cristalele sunt încărcate cu energie, deci cristalele reprezintă o bucăţică din microcosmos.

http://rebloggy.com/
http://rebloggy.com/

Am cunoscut la un târg de cultură alternativă o fată foarte drăguţă care face nişte dispozitive bazate pe tehnologie bio, fizică incorporată in spirit. Dispozitivul , citez direct de la ea: „este un dispozitiv realizat din bucăţi mici de metal (cupru, bronz, alamă, fier etc ) şi pietre semipreţioase atent selecţionate, amplificate energetic prin curăţarea lor prin tehnici speciale şi programarea lor pentru diferite sarcini. Puse în comun, cu ajutorul unei răşini, acestea lucrează sinergic, preluând energia negativă din mediul ambient sau din câmpurile oamenilor aflaţi în raza sa de acţiune transformându-l în energie pozitivă benefică tuturor. ”

https://www.facebook.com/orgonic
https://www.facebook.com/orgonic

Am început să rezonez cu toate aceste informaţii şi nu după multă vreme le-am integrat în viaţa mea. Am început să citesc cărţi despre buddhism, hinduism, India, zei şi multe altele. Nu e chiar aşa uşor, creierul meu robotizat a acceptat şi acceptă cu greu toate aceste informaţii.

Știu că sunt multe. Și că par cumva science fiction, dar nu sunt. În articolele următoare o sa încerc sa detaliez un pic conceptele de baza.  Ideea mea este să vă trezesc interesul spre această latură pe care majoritatea nu o văd, informaţia, credeţi-mă pe cuvânt, va veni singură. Trebuie doar un minim de interes. Sper ca această rubrică să vă ajute asa cum m-a ajutat pe mine.

Raluca Oana Bajenaru
Raluca Oana Bajenaruhttp://www.iqool.ro
Despre mine pot să spun că mă ghidez după principii considerate mai ciudate de societate cum ar fi energia universului şi energia fiecărui lucru viu de pe Pământ(nu sunt o ciudată defapt!), îmi place misticul şi ocultul din spatele unor aspecte aparent banale. În timpul liber lucrez la bijuterii din cupru şi cristale naturale cu proprietăţi magice(asta dacă chiar crezi în ele). Mă simt atrasă de cultură orientală(India) şi cred că o parte din mine e de acolo. Tot ce ştiu despre oameni ştiu din cărţi şi experienţe personale. Îmi place să scriu şi mi-ar plăcea să învăţ să scriu mai bine. Ah și sunt dădacă.
RELATED ARTICLES

Most Popular